Piano & vleugel inbouwsystemen

Bij Piano Select hebben we verschillende optionele inbouwsystemen voor uw akoestische piano. Zo vindt u bij ons verschillende Silent systemen, en Dampp-Chaser klimaatbeheersingssystemen. Deze systemen zijn door ons aan huis in te bouwen in uw huidige instrument, of in een instrument wat u in onze showroom wilt aanschaffen.

Genio Silent systemen

Silent systeem inbouw aan huis

Piano Select biedt ook de mogelijkheid om een Genio Silent systeem in uw huidige piano in te bouwen. Dit doen wij bij u thuis. Op die manier voorkomt u dat u uw piano een paar dagen kwijt bent, met bijbehorende hoge transportkosten. Door onze werkwijze hebben wij het Silent systeem vaak al binnen 3 uur geïnstalleerd, afgeregeld en gekalibreerd! Dit alles netjes en zo strak mogelijk; we komen tijdens stem- en servicebeurten genoeg systemen tegen waarbij de kabels los hangen, of muterails niet goed afgeregeld zijn.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een Genio Silent systeem in uw huidige piano? Alle Yamaha U series en vele vergelijkbare piano’s boven de 115cm zijn geen probleem. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Genio silent systemen

Meer informatie?

    Dampp-Chaser Life Saver klimaatbeheersing

    De beste zorg voor uw instrument is een Dampp-Chaser life saver systeem. Een Dampp-Chaser wordt (vrijwel onzichtbaar) in uw instrument ingebouwd. Het mooie van dit klimaatbeheersingssysteem is dat het zowel kan bevochtigen als ontvochtigen. Het systeem houdt daarmee de luchtvochtigheid constant op ca 50%. Dit systeem is verreweg de beste oplossing om de luchtvochtigheid van uw instrument te stabiliseren. Uw piano of vleugel blijft daarmee langer op stemming, stabiliseert de werking van het hout (voorkomt oa vastzittende toetsen, vastlopende asjes, spanningsverschil op de zangbodem/kammen) en voorkomt corrosie. Zeker bij piano’s in het hogere segment en bij vleugels raadt Piano Select een Dampp-Chaser life saver systeem aan. Kijk bij onderstaande producten voor meer informatie. Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op!