Piano vastzittende toets

V.a. € 30,-

Blijft een toets beneden hangen, of komt deze niet snel genoeg omhoog om nog een keer aan te slaan? Dat is erg vervelend! Er kunnen verschillende oorzaken van een vastzittende toets zijn, waarvan de meeste eenvoudig op te lossen zijn.

Waarom een Revisie/ Onderhoudsbeurt bij PianoSelect?

Ruim 60 onderhoudsbeurten & revisies per jaar;
Transparant advies met oog voor uw speelsituatie;
Technici met uitgebreide vakkennis;
Netwerk met externe specialisten;
Uitgebreide service.

piano vastzittende toets

Wat we voornamelijk tegenkomen zijn toetsen waarvan het hout door wisselingen in luchtvochtigheid is uitgezet. Hierdoor lopen de toetsen stroever over de voordrukstiften of balanspennen heen, of blijven zelfs hangen.

Ook kunnen er verschillende oorzaken in het mechaniek zijn waardoor toetsen niet meer soepel werken. Zo kunnen asjes van onder- of bovenhamers ongewenste frictie ervaren door het uitzetten van de houten onderdelen, kunnen veertjes gebroken zijn of niet op hun plek zitten, en kan (zeker bij Yamaha piano’s) kapselkoord gebroken zijn.

Vaak kunnen we de oorzaak van het probleem al binnen 15 minuten vinden en u vertellen welke werkzaamheden nodig zijn om het op te lossen. Soms doet het probleem zich slechts voor bij één toets, maar na constatering kan het zijn dat ook bij andere toetsen preventief dezelfde handeling of reparatie moet worden uitgevoerd.

Reparatie

We komen graag bij u langs om de oorzaak van het probleem te vinden en het probleem op te lossen. Moet uw piano ook gestemd worden? Combineer het dan met een stembeurt! Tijdens het stemmen komen we elke toets tegen, en kunnen we alvast analyseren wat de oorzaak van het probleem is. Daarna kunnen we het probleem voor u oplossen. In 90% van de gevallen kan dit gewoon aan huis.

Sommige oorzaken kunnen we met eenvoudige herstel- en smeermiddelen aan huis oplossen. Dit kan soms wel een verhoogd risico geven dat het probleem na verschillen in luchtvochtigheid weer terug komt.

Bij deze oorzaken is het vervangen van onderdelen als vilten en asjes een mogelijkheid wat voor op lange termijn een beter resultaat geeft. In de praktijk is het vaak een combinatie. Wij herstellen het probleem op een eenvoudige manier, en vertellen u wat de herstelkosten met het vervangen van onderdelen tijdens een onderhoudsbeurt op een later moment zou kosten. Al onze reparaties voeren we uit in overleg met u en naar waarde en gebruiksintensiteit van het instrument.

Vaste tarieven

Inspectie en advies*€ 50,-
Tarief losse werkzaamheden€ 60,- per uur
Voorrijkosten buiten 30km€ 0,60 per km
* Prijs voor taxatie, of ter inspectie en advies voorafgaand aan onderhoudswerkzaamheden of inbouw van een silent systeem. Deze kosten komen te vervallen bij het uitvoeren van werkzaamheden.

TIP: Combineer werkzaamheden voor een mooie aanbiedingsprijs!