Speel piano wanneer u wilt!

Met een Genio silent systeem speelt u in stilte op uw akoestische piano, op elk gewenst moment!

Klik hier om direct naar de prijzen te scrollen.

Speel op elk moment van de dag piano zonder buren of huisgenoten tot last te zijn!

Met een Genio silent systeem kunt u uw akoestisch pianogeluid stil maken, en via een hoofdtelefoon digitaal verder spelen. Op deze manier kunt u zich beter focussen tijdens het oefenen, en bent u buren of huisgenoten niet tot overlast. Zo kunt u de hele dag door gebruik maken van uw akoestische piano!

Combineer de voordelen van een akoestische piano met de wereld van de digitale piano!

U behoudt uw akoestische aanslag met Genio silent systeem. Sterker nog: aan uw akoestische piano veranderd er niets! Breidt uw piano uit met verschillende functies van de digitale piano die uw speelplezier en mogelijkheden vergroten.

Genio Essence V2 silent systeem piano select Zwijndrecht

Waarom Genio?

Genio heeft met 30 jaar ervaring de beste optische toetsen-sensor ontwikkeld: Zeer nauwkeurig en met gesloten sensorrail zodat de kans op storingen door stof en vuil onder de toetsen minimaal is. Met haar eigen ‘Research & Development’ afdeling is Genio continu bezig met het doorontwikkelen en verbeteren van de systemen. Daarnaast staan deze teams ook dagelijks klaar om vragen te beantwoorden.

Silent systemen Genio silent

Deskundig advies, installatie aan huis!

Piano Select is in 2023 door Genio bekroond met de titel ‘Genio Meister’! Met onze uitgebreide kennis van de systemen en bluetooth mogelijkheden kunnen we u van deskundig advies voorzien. Ook hebben we korte lijnen met het team van de Genio fabriek. Door onze jarenlange ervaring met Genio kunnen wij de systemen snel en nauwkeurig aan huis inbouwen.

Silent systeem in uw huidige piano?

Genio silent systemen

Silent systeem inbouw aan huis

Piano Select biedt de mogelijkheid om een Genio Silent systeem in uw huidige piano in te bouwen. Dit doen wij bij u thuis. Op die manier voorkomt u dat u uw piano een paar dagen kwijt bent, met bijbehorende hoge transportkosten. Door onze werkwijze hebben wij het Silent systeem vaak al binnen 3 uur geïnstalleerd, afgeregeld en gekalibreerd! Dit alles netjes en zo strak mogelijk; we komen tijdens stem- en servicebeurten regelmatig systemen van andere installateurs tegen waarbij de kabels los hangen, of muterails niet goed afgeregeld zijn. Dit zorgt voor resonanties, bijgeluiden en onregelmatigheden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een Genio Silent systeem in uw huidige piano? Alle Yamaha U series en vele vergelijkbare piano’s boven de 115cm zijn geen probleem. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  In het mechaniek van de piano plaatsen wij een muterail. De muterail is een lange balk met vilt. Als deze wordt ingeschakeld draait de rail naar voren, waardoor de hamerkoppen de snaren niet meer kunnen bereiken. De hamerkoppen stoppen ca. 5 mm voor de snaar, waardoor de piano geen geluid meer maakt.

  Onder het klavierbed komt een handschakelaar. Door deze om te zetten kan de piano wisselen tussen de stille positie en het akoestische pianogeluid.

  Genio Silent systeem muterail
  Genio Silent systeem sensorrail

  Onder de toetsen plaatsen we een optische sensorrail. Deze rail heeft voor elke toets een oogje dat de afstand tot de toets meet. Zo wordt aan de control doorgegeven welke toets, en hoe hard de toets naar beneden komt.

  In tegenstelling tot veel andere silent systemen, heeft Genio een gesloten sensorrail. Onder de toetsen is de meest vervuilde plek van de piano, waar stof, huidvet en allerlei ander klein afval belanden. Omdat alle elektronische componenten zijn afgedekt, is de Genio sensorrail duurzaam en storingsarm!

  Het akoestische geluid van de piano verandert niet. Ook de mythe dat de piano ontstemd bij installatie van een silent systeem is niet waar. Tijdens installatie van een silent systeem veranderen wij niets aan onderdelen die invloed hebben op de klank of stemming.

  De aanslag kan iets veranderen, maar dit is zeer minimaal. De afval, het punt tot hoever de hamerkop wordt ondersteund naar de snaar, wordt teruggedraaid naar 5-7 mm. Bij een zeer goed afgeregelde piano is dit punt normaliter 2-3 mm. Bij veel handelaren of tweedehands piano’s zien we dat dit punt vaak al rond de 5 mm ligt, en er dus weinig verandert.

  Als we de afval moeten vergroten, kan het zijn dat u de eerste paar weken even moet wennen aan het zachtste aanslagpunt van uw piano. Koopt u een piano met silent systeem, en kent u de piano nog niet? Dan zult u sowieso nog moeten wennen aan dit punt, en merkt u niets van het silent systeem.

  Een silent systeem brengt geen zichtbare schade aan uw piano die negatieve gevolgen veroorzaken.

  In de bodemplaat van de piano wordt een gat geboord voor de adapter van de piano, zodat de stekker mooi buiten het zicht van de piano valt.

  Heeft u een Yamaha U1 of Yamaha U3, of vergelijkbare piano? Dan zal er verder niks aan de piano veranderen.

  Heeft u een kleinere piano, of een piano met minder ruimte onder de toetsen of mechaniek? Dan komt het regelmatig voor dat we de mechanieksteunen iets moeten aanpassen of extra ruimte onder de toetsen moeten maken. Dit heeft geen negatieve invloed op de piano.

  De Genio silent systemen komen met een midi adapter, waarmee u uw silent systeem kunt verbinden met uw iPhone, iPad of laptop! De midi adapter kunt u achter in de control unit verbinden, en biedt u een midi in, out en through connector. Hier kunt u een bluetooth dongle (voor iPhone en iPad) of usb midi interface op aansluiten (alle smartphones, tablets, laptops). Uw silent systeem geeft door aan uw apparaat welke toets en hoe hard deze wordt ingedrukt, via midi kan geen geluid verstuurd worden.

  Op uw apparaat kunt u een app of programma installeren die de informatie weer omzet in geluiden, zodat u zelf nog mooiere of extra geluiden kunt downloaden/kopen! Uw hoofdtelefoon sluit u nu aan op uw apparaat, de geluiden komen namelijk vanuit uw apparaat. Ook kunt u met de juiste apps/programma’s op uw apparaat eenvoudig een muziekstuk inspelen en omzetten naar bladmuziek. Bekijk onze video voor een demonstratie met een bluetooth dongle en iPad, of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  Komen wij er tijdens installatie toch achter dat het systeem niet past? Dan nemen wij alle onderdelen weer mee, en betaald u alleen onze voorrijkosten (ook binnen 30km). Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen.

  Video’s