1. Home
  2. Piano’s & vleugels
  3. Accessoires
  4. Luchtbevochtiging
  5. Dampp-Chaser Piano Life Saver Systeem vleugel (> 225 cm)

Dampp-Chaser Piano Life Saver Systeem vleugel (> 225 cm)

Levertijd:
Voor 15.00u besteld, dezelfde dag verzonden

Verzendkosten:
Nederland €6,95
België €9,50
Gratis bij besteding vanaf €75,-

Betaal met:
iDeal, creditcard, PayPal, Bancontact

Retourneren:
Verzending & retourneren

Dampp-Chaser Piano Life Saver Systeem vleugel (> 225 cm)

Prijs

899,00 incl. 21% BTW

Omschrijving

Dampp-Chaser Piano Life Saver Systeem voor vleugel >225cm. Extreme vochtigheid of droogte, en snelle veranderingen daarin zijn schadelijk voor piano’s & vleugels. De beste luchtvochtigheidsgraad is ca. 50% relatieve luchtvochtigheid. Echter, in Nederland wisselt de relatieve luchtvochtigheid vaak scherp: Op natte dagen boven de 70%, in vorstperiodes zijn waardes tot 20% mogelijk!

De beste zorg voor uw instrument is een Dampp-Chaser Piano Life Saver klimaatbeheersingssysteem. Een Dampp-Chaser wordt (vrijwel onzichtbaar) in uw instrument ingebouwd. Het mooie van dit systeem is dat het zowel kan bevochtigen als ontvochtigen. Het systeem houdt daarmee de luchtvochtigheid constant op ca 50%. Dit systeem is verreweg de beste oplossing om de luchtvochtigheid van uw instrument te stabiliseren. Uw piano of vleugel blijft daarmee langer op stemming, stabiliseert de werking van het hout (voorkomt oa vastzittende toetsen, vastlopende asjes, spanningsverschil op de zangbodem/kammen) en voorkomt corrosie. Zeker bij piano’s in het hogere segment en bij vleugels raadt Piano Select een Dampp-Chaser Piano Life Saver systeem aan. Ook bij situaties bij de piano in een ruimte staat met een (open) houtkachel, regelmatig openstaande deuren of ramen of schommelende luchtvochtigheid raadt Piano Select een Dampp-Chaser aan. Dit Dampp-Chaser Piano Life Saver Systeem is geschikt voor vleugels groter dan 225 cm.

Voordelen:
  • Stabilisering van de stemming door vermindering van de werking van de zangbodem. Dampp-chaser realiseert een stabiele luchtvochtigheid in het instrument waardoor de stemvastheid wordt verlengd;
  • Toonvastheid en speelaard worden aanmerkelijk verbeterd;
  • Bescherming tegen roest op de snaren en metalen onderdelen;
  • Lijm- en viltdelen worden in goede staat gehouden;
  • Beschermt de waarde van de piano of vleugel.
Hoe werkt het systeem?

Het Dampp-Chaser Life Saver systeem bevat een hygrometer die de relatieve luchtvochtigheid in het instrument meet. Bij te hoge waardes verwarmt de ontvochtiger, en brengt de luchtvochtigheid naar beneden. Bij droogte verspreid de bevochtiger vocht via pads (doekjes) en een smart theater bar. Zo blijft de relatieve luchtvochtigheid in het instrument ca. 50%. Een drietal lampjes (uit het zicht te monteren) waarschuwen u wanneer het water bijgevuld moet worden, en evt de pads vervangen moeten worden. Middels een onzichtbaar gemonteerde waterslang kunt u met een speciaal meegeleverde gieter het waterreservoir bijvullen.

Inclusief installatie!

Prijs is inclusief alle benodigde Dampp-Chaser componenten en installatie. Binnen een straal van 30 km vanaf onze showroom hanteren wij geen voorrijkosten! Buiten deze straal hanteren wij een voorrijtarief van € 0,60 per km, achteraf gefactureerd. Het Piano Life Saver System van Dampp-Chaser wordt uitsluitend door professionele pianotechnici of -stemmers geïnstalleerd. In de Benelux zijn ruim tachtig pianotechnici en bedrijven geautoriseerd om deze systemen te installeren, waaronder Piano Select. We leveren het systeem inclusief 1 fles Dampp-Chaser Pad Treatment en 2 Dampp-Chaser Pads.

Na het plaatsen van uw bestelling nemen wij contact met u op om een dag in te plannen waarop wij het systeem komen installeren. Normaliter kunnen wij dit systeem binnen 2 weken na bestelling bij u thuis installeren.

Meer informatie kunt u vinden via de volgende link: http://www.pianolifesaver.com/dutch/about/howitworks

 

Gerelateerde producten