Piano & vleugel onderhoud en reparatie

Elke piano of vleugel heeft regelmatig onderhoud nodig, zoals een auto met regelmaat een grote of kleine beurt nodig heeft. Piano Select neemt het kleinste onderhoud en reparaties die we tijdens een stembeurt tegenkomen gratis mee als we deze binnen onze gereserveerde tijd kunnen oplossen. Maar daarnaast zijn ook kleine en grote onderhoudsbeurten vereist om uw instrument in goede conditie te houden en problemen te voorkomen.

Waarom een Revisie/ Onderhoudsbeurt bij PianoSelect?

Ruim 60 onderhoudsbeurten & revisies per jaar;
Transparant advies met oog voor uw speelsituatie;
Technici met uitgebreide vakkennis;
Netwerk met externe specialisten;
Uitgebreide service.

Kleine onderhoudsbeurt v.a. € 150,-

Een occasion piano of vleugel zal bij gemiddeld gebruik na ca. 5 jaar een kleine onderhoudsbeurt nodig hebben. Een nieuwe piano of vleugel zal na 2-5 jaar een kleine onderhoudsbeurt nodig hebben, omdat de onderdelen nog niet helemaal uitgewerkt zijn. Bij klein onderhoud wordt voornamelijk gekeken naar de afregeling van uw instrument, in combinatie met het intoneren van de hamerkoppen voor een mooie klank. Alle onderdelen worden weer goed op elkaar afgesteld, zodat uw instrument soepel en nauwkeurig speelt. Ook eventuele problemen door luchtvochtigheid of slijtage kunnen tijdig worden opgemerkt en voorkomen. Een kleine onderhoudsbeurt wordt gewoon bij u thuis uitgevoerd.

Piano Select piano vleugel onderhoud afregelen

Grote onderhoudsbeurt v.a. € 500,-

Na 10-15 jaar zal een piano of vleugel bij gemiddeld gebruik weer toe zijn aan een grote onderhoudsbeurt. Extra werkzaamheden bij de grote onderhoudsbeurt zijn bijvoorbeeld het schuren/modelleren van de hamerkoppen, controle/vervangen van asjes, schoonmaken van balanspennen en voordrukstiften, vervangen van vilten toetsinvoering, en kleine reparaties aan uw piano of vleugel. Ook hier worden de meeste onderhoudswerkzaamheden bij u thuis uitgevoerd. Voor eventuele grotere reparaties kunnen wij het mechaniek of onderdelen meenemen naar onze werkplaats waar wij alles bij de hand hebben om reparaties uit te voeren.

Voor wij een onderhoudsbeurt uitvoeren laten we u eerst zien wat we allemaal aan uw instrument kunnen doen, en zullen daarna samen met u een afweging maken welke werkzaamheden er uitgevoerd gaan worden. In onze showroom voeren wij werkzaamheden aan onze instrumenten uit om weer aan de hoogste eisen van nieuwe instrumenten te voldoen. Bij een onderhoudsbeurt aan uw huidige instrument worden de mogelijk werkzaamheden afgewogen tegen het gebruik van uw piano. Waar we in onze showroom al snel vilten of asjes zullen vervangen bij kleine afwijkingen, kunnen wij dat met onze middelen bij u ook herstellen zonder te vervangen om de piano weer goed te laten spelen. Dat scheelt al snel uren werk. Bij het bespreken van de mogelijk uit te voeren werkzaamheden geven we u een transparant advies ten opzichte van de waarde van het instrument, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Neem voor meer informatie, advies of een afspraak contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om uw instrument uitgebreid te inspecteren en een advies uit te brengen. Hier rekenen wij € 50,- voor en duurt ca 1 uur. Bij het laten uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden vervallen de inspectiekosten.

Piano Select piano vleugel onderhoud afregelen
Piano vleugel revisie onderhoud hamerkoppen schuren

Vaste tarieven

Inspectie en advies*€ 50,-
Tarief losse werkzaamheden€ 60,- per uur
Voorrijkosten buiten 30km€ 0,60 per km
* Prijs voor taxatie, of ter inspectie en advies voorafgaand aan onderhoudswerkzaamheden of inbouw van een silent systeem. Deze kosten komen te vervallen bij het uitvoeren van werkzaamheden.

TIP: Combineer werkzaamheden voor een mooie aanbiedingsprijs!