HOE MAAK JE EEN PIANO SCHOON?

Het meubel van uw piano of vleugel kunt u zelf onderhouden. Verwijder eenvoudig het stof, vingerafdrukken en vlekken, en geef uw piano weer een mooie glans! Bekijk de video hiernaast of lees het stappenplan hieronder.

Wilt u weten hoe u de piano technisch kunt onderhouden? Klik dan hier.

STAP 1: STOFVRIJ MAKEN

De eerste stap bij het schoonmaken van uw piano of vleugel is het verwijderen van losliggend stof. Dit is iets wat regelmatig moet gebeuren. Vaak ligt er na een aantal dagen alweer een laagje stof op uw instrument. Op hoogglans instrumenten valt dit het meeste op, alhoewel enkele mat/satin afwerkingen het stof ook goed kunnen aantrekken.

Het stofvrij maken van uw piano of vleugel doet u met een extra zachte microvezeldoek. Bij Piano Select gebruiken we speciaal ontwikkelde stofdoeken voor piano’s & vleugels: Cory Mega Duster en Cory Dust & Polish Mitt. Deze zijn extra zacht en trekken het stof aan. Na het verwijderen van het losliggende stof kunnen deze doeken op lage temperatuur in de wasmachine, en zelfs op lage stand in de droger.

Let wel op: Als u de stofdoek regelmatig in de droger doet wordt de doek eerder hard, waarbij er kans is op krassen in uw pianolak. Gebruik ook geen bleek of wasverzachter.

Klik op de foto’s om de producten te bekijken in onze webshop.

Cory Mega Duster

Luxe stofdoek piano/vleugel - Cory Mega Duster

Cory Dust & Polish Mitt

Microvezel Handschoen Piano & Vleugel Cory Dust & Polish Mitt

Cory Key-Brite

Cory Key-Brite

Cory Cleaner Cloth

STAP 2: TOETSEN SCHOONMAKEN

Het schoonmaken van de toetsen is ook iets wat met regelmaat moet gebeuren. Hiermee verwijdert u stof, vieze vlekken en huisvet. Piano Select gebruikt hiervoor Cory Key-brite toetsenreiniger, die ook nog een extra glans geeft aan het toetsbeleg.

Spuit wat Cory Key-brite op de voorkant zachte poetsdoek (Cory Cleaner Cloth), de kant waarop de letters staan. Poets hiermee de toetsen schoon. Met de achterkant van de doek kunt u de toetsen nawrijven en eventuele residu verwijderen.

De Cory Cleaner Cloth kan in de wasmachine en droger. Als u de stofdoek regelmatig in de droger doet wordt de doek eerder hard, waarbij er kans is op krassen in uw pianolak. Gebruik ook geen bleek of wasverzachter.

Klik op de foto’s om de producten te bekijken in onze webshop.

STAP 3: MEUBEL SCHOONMAKEN

Bij het schoonmaken van uw piano of vleugel is de derde stap het poetsen van het meubel. Er zitten al snel vingerafdrukken, vetvlekken, vuil of opgehoopt stof op het meubel. Voor u het meubel schoonmaakt is het belangrijk dat u bij stap 2 het losliggend stof heeft verwijderd. Anders kunt u bij het poetsen krassen maken.

Hoe u het meubel schoonmaakt is afhankelijk van welke afwerking uw piano of vleugel heeft:

Hoogglans meubel

Heeft uw piano of vleugel een hoogglans (polyester) afwerking? Gebruik dan Cory Piano Polish. Deze verwijderd vuil en vingerafdrukken eenvoudig, en geeft uw meubel weer een mooie glans.

Spray een beetje piano Polish op een zachte poetsdoek (Cory Polisher Cloth). Doe dit aan de voorkant, de kant waar de doek bedrukt is. Poets hiermee de piano op. Na het oppoetsen kunt u de piano of vleugel nawrijven met de achterkant van de poetsdoek.

Let op: test voor de zekerheid op een onopvallende plek. De Cory Cleaner Cloth kan in de wasmachine en droger. Als u de stofdoek regelmatig in de droger doet wordt de doek eerder hard, waarbij er kans is op krassen in uw pianolak. Gebruik ook geen bleek of wasverzachter.

Mat/Satin meubel

Heeft uw piano of vleugel een mat/satin afwerking? Gebruik dan Cory Satin Sheen. Deze verwijderd vuil en vingerafdrukken eenvoudig. Kan op zowel polyester als op lak worden gebruikt.

Spray een beetje piano Satin Sheen op een zachte poetsdoek (Cory Polisher Cloth). Doe dit aan de voorkant, de kant waar de doek bedrukt is. Poets hiermee de piano op. Wrijf met de richting van de houtnerven mee. Na het oppoetsen kunt u de piano of vleugel nawrijven met de achterkant van de poetsdoek.

Let op: test voor de zekerheid op een onopvallende plek. De Cory Cleaner Cloth kan in de wasmachine en droger. Als u de stofdoek regelmatig in de droger doet wordt de doek eerder hard, waarbij er kans is op krassen in uw pianolak. Gebruik ook geen bleek of wasverzachter.

Houtstructuur meubel

Heeft uw piano of vleugel een houtstructuur afwerking? Gebruik dan Cory Harmony Detailing Oil. Deze hydrateerd het hout en zorgt voor een mooie glans. Geschikt voor houtstructuur met laklaag, schellak en open houtstructuur.

Spray een beetje piano Harmony Detailing Oil op een zachte poetsdoek (Cory Polisher Cloth). Doe dit aan de voorkant, de kant waar de doek bedrukt is. Wrijf hiermee de olie in het hout, beweeg met de houtnerven mee. Keer daarna de doek om, en wrijf het instrument op en zorg voor een mooie glans.

Let op: test voor de zekerheid op een onopvallende plek. De Cory Cleaner Cloth kan in de wasmachine en droger. Als u de stofdoek regelmatig in de droger doet wordt de doek eerder hard, waarbij er kans is op krassen in uw pianolak. Gebruik ook geen bleek of wasverzachter.

Hoogglans

Hoogglans - Onderhoudsset piano & vleugel Cory Ultimate Care

Mat / Satin

MAT _ SATIN – ONDERHOUDSSET PIANO & VLEUGEL CORY ULTIMATE CARE

Hout

HOUTSTRUCTUUR – ONDERHOUDSSET PIANO & VLEUGEL CORY ULTIMATE CARE
Fiorina metaalpoets pakket piano koperpoets

STAP 4: PEDALEN SCHOONMAKEN

Ook de pedalen van uw piano of vleugel kunt u schoonmaken. Messing en koper, zoals de pedalen, worden na een tijdje wat doffer. Ook door het gebruik van de pedalen kan er wat aanslag op komen. Laat de pedalen van uw piano glimmen met de volgende stappen:

Wij gebruiken hiervoor al jaren Fiorina metaalpoets. In ons Fiorina metaalpoets pakket vindt u 5 Airlaid poetsdoeken waarmee u de pedalen, wielen en logo’s eenvoudig kunt schoonpoetsen. Let wel op dat u zo min mogelijk de lak raakt om eventueel krassen in uw lak te voorkomen. Onze ervaring is dat u ook de logo’s eenvoudig kunt oppoetsen zonder sporen op uw pianolak achter te laten.

Met een schone Airlaid poetsdoek, of Cory Polisher poetsdoek kunt u het onderdeel nog opwrijven voor extra glans.

Fiorina metaalpoets is eenvoudig in gebruik, en geeft extra lange bescherming en glans ten opzichte van andere koperpoejsmiddelen.

POETS/POLIJSTBEURT

Het kan zijn dat uw hoogglans piano of vleugel na het gebruik van de Cory Care onderhoudsmiddelen nog vlekken of strepen vertoond . In dat geval is een professionele poets/polijstbeurt vereist, waarna u voor het regelmatige onderhoud wel de Cory Care onderhoudsmiddelen kunt gebruiken.

Piano Select kan een uitgebreide poets-en polijstbeurt voor uw piano of vleugel verzorgen. Onze professionele polijstmiddelen zijn grondiger en intensiever dan de producten voor particulier gebruik. Hiermee kunnen we ook lichte krassen verwijderen, krijgt de piano nog een diepere glans en geven we het meubel een mooie waslaag. Deze poets- en polijstbeurt is al mogelijk vanaf € 65,-. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

poets/polijstbeurt piano & vleugel