1. Home
 2. Piano’s & vleugels
 3. Silent
 4. Genio Silent systemen
 5. Genio Essence V2 silent systeem

Genio Essence V2 silent systeem

Met het nieuwste Genio Essence V2 silent systeem breidt u uw akoestische piano uit met de mogelijkheden van een digitale piano! Na installatie van een silent systeem kunt u het akoestische pianogeluid uitschakelen, en doorspelen met een hoofdtelefoon. Zo kunnen uw huisgenoten ongestoord thuiswerken of TV kijken, en kunt u vrijuit piano spelen zonder de buren te storen! Ook heeft u meerdere geluiden en leuke effecten beschikbaar.

Genio Essence V2 - Silent Systeem Piano
Genio Essence V2 silent systeem piano select Zwijndrecht
Genio Essence V2 silent systeem piano select Zwijndrecht

Genio Essence V2 silent systeem

1.295,00 incl. 21% BTW

Wilt u eenvoudig met een hoofdtelefoon op oefenen, met voornamelijk pianogeluid zonder het regelmatig gebruik van de extra functies? Dan is Genio Essence V2 systeem genoeg voor u. De control unit heeft 2 drukknoppen en een druk/draaiknop. Het volume en het wisselen van geluiden is eenvoudig aan te passen. Extra functies inschakelen zoals galm of metronoom is iets ingewikkelder, dmv het ingedrukt houden van een knop en specifieke toets.

Wilt u de extra effecten en metronoom regelmatig gebruiken, opnames maken en meer gebruiksgemak? Dan is de Genio Premium A voor u een betere optie!

Hoe werkt het?

In het mechaniek van uw piano wordt een muterail ingebouwd. Door een hendel om te zetten komt deze tussen de hamers en de snaren in, waardoor de hamers de snaren niet kunnen bereiken: de piano maakt geen geluid meer!

De nieuwste Genio silent systemen komen met een verbeterde optische sensorrail voor onder de toetsen. Onder alle 88 toetsen komt een optisch oogje, dat meet welke toets en hoe hard deze naar beneden komt. Deze informatie wordt doorgegeven aan de control unit, die de informatie omzet in geluiden. Daar kunt u 2 hoofdtelefoons op aansluiten om naar hartelust te oefenen!

In tegenstelling tot veel andere silent systemen, heeft het nieuwste Genio Essence V2 silent systeem een gesloten sensorrail. Onder de toetsen is de meest vervuilde plek van de piano, waar stof, huidvet en allerlei kleine gebruiksmiddelen belanden. Omdat alle elektronische componenten zijn afgedekt, is de Genio sensorrail duurzaam en storingsarm!

Wij kalibreren het silent systeem de eerste keer voor u, dat wil zeggen dat wij na installatie het silent systeem zorgen dat de aanslag van de toets klopt bij het geluid wat u hoort. Reageert een bepaalde toets toch iets te hard of juist te zacht bij uw aanslag? Pas het aanslagniveau/volume eenvoudig per toets aan, zodat het systeem reageert en speelt zoals u prettig vindt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Piano Select (@pianoselectzwijndrecht)

Verbindt uw iPhone of iPad

Het nieuwste Genio Essence V2 silent systeem komt met een midi adapter, waarmee u uw silent systeem kunt verbinden met uw iPhone, iPad of laptop! De midi adapter kunt u achter in de control unit verbinden, en biedt u een midi in, out en through connector. Hier kunt u een bluetooth dongle (voor iPhone en iPad) of usb midi interface op aansluiten (alle smartphones, tablets, laptops). Uw silent systeem geeft door aan uw apparaat welke toets en hoe hard deze wordt ingedrukt, via midi kan geen geluid verstuurd worden.

Op uw apparaat kunt u een app of programma installeren die de informatie weer omzet in geluiden, zodat u zelf nog mooiere of extra geluiden kunt downloaden/kopen! Uw hoofdtelefoon sluit u nu aan op uw apparaat, de geluiden komen namelijk vanuit uw apparaat. Ook kunt u met de juiste apps/programma’s op uw apparaat eenvoudig een muziekstuk inspelen en omzetten naar bladmuziek. Bekijk onze video voor een demonstratie met een bluetooth dongle en iPad, of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Installatie in uw huidige piano

Een Genio silent systeem past in vrijwel alle piano’s hoger dan 115cm. Zeker in Yamaha U serie piano’s en de meeste modellen van Kawai, Diapason, Atlas en vele andere merken. Onder de 115cm hangt het af van de vorm van de mechanieksteunen, en de ruimte tussen de hamerstelen en dempers. Wij komen graag bij u langs om te kijken of een silent systeem past.

De bovengenoemde prijs is inclusief installatie en voorrijkosten binnen 30km vanaf onze showroom. Ons voorrijtarief voor klanten buiten de 30km zone kunt u hier vinden. Wij installeren het systeem bij u aan huis en hebben door onze ervaren werkwijze ca. 3 uur nodig.

Komen wij er tijdens installatie toch achter dat het systeem niet past? Dan nemen wij alle onderdelen weer mee, en betaald u alleen onze voorrijkosten (ook binnen 30km). Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen, we kunnen voor installatie alle benodigde maten opmeten.

Wilt u weten of het in uw piano past, of heeft u verdere vragen? Vul eenvoudig het formulier op deze pagina in, en wij beantwoorden u zo snel mogelijk.

Genio Silent systeem sensorrail

Meer informatie of een afspraak inplannen?

  Nadelige gevolgen voor uw akoestische piano?

  Bij het installeren van een silent systeem vervangt de muterail de demperstoprail, een dun houten latje in uw mechaniek wat voorkomt dat de dempers te ver naar achteren kunnen komen. Heeft de bodemplaat geen opening waar de voedingskabel door naar buiten kan, boren wij een klein gat in de dikke bodem. Beide hebben geen invloed op uw piano, en worden ook toegepast als u een piano met fabrieksaf silent systeem koopt.

  Een van de onderdelen wat voor een precieze aanslag afgeregeld wordt, is de afval van de hamerkop. Dat is de afstand waarop de hamerkop terugvalt als deze zo zacht wordt ingedrukt dat er geen toon klinkt. Bij installatie van een silent systeem wordt deze afstand tot de snaar met een paar millimeter vergroot als de piano dat nodig heeft.

  Speelt u al jaren op uw piano, kan het zijn dat u een maandje moet wennen aan een iets ander aanslagpunt als u zacht speelt (als uw piano heel nauwkeurig afgeregeld is). Wij komen veel piano’s tegen van handelaren of de particuliere markt waarbij de afregeling niet nauwkeurig afgesteld is, en we nauwelijks tot niets hoeven aan te passen aan de afregeling. Koopt u een piano waar een silent systeem in zit, dan zult u daar niks van merken.

  Specificaties Genio Essence V2 Silent systeem

  • Betrouwbaar en duurzaam optisch key sensor systeem
  • Naast de Genio pianogeluiden nog 127 andere geluiden
  • Uiterst compacte control unit: 17 cm x 1,9 cm (B x H)
  • Bediening door druk en druk/draaiknop
  • Optionele MIDI poort (in, out, thru) voor gemakkelijke connectie naar je PC of iDevice
  • Reverb, chorus, dynamische curves
  • Instelbare touch response (5 stappen)
  • Metronoom
  • 2 hoofdtelefoon aansluitingen (3.5mm jack)

  Gerelateerde producten