1. Home
  2. Piano’s & vleugels
  3. Merken
  4. Kawai
  5. Kawai GX-3 vleugel

Kawai GX-3 vleugel

31.995,00

Huurprijs: Flexibele betaling per maand
Silent systeem: Momenteel niet ingebouwd
Waarom een vleugel van PianoSelect?
  • Instrumenten van hoge kwaliteit;
  • Vakkundig gereviseerd en afgeregeld;
  • Uitgebreide service en garantie;
  • Advies door pianotechnici die ook als docent werkzaam zijn;
  • Servicepakketten voor aflevering.

Bent u geïnteresseerd in deze vleugel? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, een bezoekafspraak, of kom vrijblijvend langs onder onze openingstijden!

Een prachtige Kawai GX-3 vleugel! Een vleugel waarbij de nieuwste akoestische ontwikkelingen en het traditionele ambacht samenkomen. Met een prachtig klankenpallet, groot dynamisch bereik en zeer verfijnd klavier is dit de favoriete keus voor de serieuze of professionele pianist!

Speelgevoel

De nieuwe Kawai GX-serie moet alles in huis hebben om de top van de concertpianisten voldoening geven. Om dit te bereiken is het volledige klavier verlengd, om tot een uitgebalanceerd speelgewicht te komen. Dit zorgt voor een precieze aanslag met mogelijkheden tot verfijnde expressiemogelijkheden. Het mechaniek is voorzien van het verder ontwikkelde Millennium III mechaniek. Verschillende belangrijke onderdelen in dit mechaniek zijn van ABS-carbon gemaakt, waar ze normaliter van hout waren. Dit materiaal is zeer stevig, licht in gewicht, is bestendiger tegen invloeden van luchtvochtigheid en temperatuur, en zorgt voor betrouwbaarheid. De toetsen van de Kawai GX-3 zijn voorzien van Neotex. Dit materiaal voelt aan als ivoor/ebbenhout, en absorbeert het zweet van de handen. Dit biedt de pianist meer controle tijdens het spelen, zeker in snelle passages.

Zangbodem

Aan de basis van de klank van de Kawai GX-3, ligt een uitgebreid proces waarin het hout voor de zangbodem nauwkeurig op kwaliteit en karakter wordt onderzocht. De zangbodem versterkt de klank van het instrument, en geeft karakter. Het sparrenhout met zeer fijne jaarringen wordt met de hand geselecteerd. Het doel is om een volle, diep klank in de bas te versterken, en een briljante, lange toon in de discant te bereiken. Ook de harde houtsoorten voor de kam, ribben en andere kastonderdelen worden zorgvuldig geselecteerd en verlijmd. Dit om de pianist een vol en ruimtelijk klankenpallet te bieden, en de stabiliteit van de constructie te waarborgen. Met de nieuwe constructie van de Kawai GX-series wordt de 20.000 kilo trekkracht op het stemblok beter ondersteund, bijvoorbeeld door de slotlijst die 2 maal zo dik is dan bij andere vleugels. Hiermee is zowel de klank van elke afzonderlijk toon als ook de gehele stemming verbeterd. Het duplex-scale design produceert extra boventoontrillingen in het midden- en bovengebied van de klank. Dit geeft extra diepte en breedte aan de klank.

Klank

De hamerkoppen van de Kawai GX-3 zijn voorzien van hout met bijzondere akoestische eigenschappen, en zeer hoge kwaliteit wol uit Nieuw-Zeeland en Australië. De hamerkoppen hebben een harde kern en verfijnd, zacht oppervlak. Het ondervilt verhoogt de elasticiteit en stabiliteit. Dit biedt de technicus met het intoneren de mogelijkheid om de klank te kunnen optimaliseren naar de hoogste eisen. Dit biedt de pianist een uitgebreid klankenpallet met veelzijdige expressiemogelijkheden, zoals een veeleisend musicus van een dergelijk instrument verwacht.

Design

Met het design van de Kawai GX-series was het belangrijk dat de klassieke vleugelvorm in verbinding staat met moderne, elegante details. Zo vindt u de de klassieke en kenmerkende vorm in de karakteristieke bochten en brede lessenaar. De kwalitatieve polyester en politoer van het oppervlak geven de vleugel het luxe uiterlijk. Maar de echte schoonheid zit vanbinnen, en wordt zichtbaar bij het openen van de klep. De glans van het goudachtige frame, de glinsterende onderdelen, de elegante vormen en het gouden Kawai signet brengen de trots van de ambachtskunst binnen Kawai naar buiten.

Ook functioneel is de vleugel van de modernste technieken uitgerust. Zo is de vleugelklep in 3 standen open te zetten, en is de klavierklep voorzien van het ‘Softfall’ systeem. Dit laatste laat de klavierklep langzaam en zacht sluiten, waardoor het oppervlak beschermt wordt en de klavierklep niet per ongeluk op de handen dichtklapt.

Conclusie Piano Select

Wij zijn verrast door het gebalanceerde touché en de warme klank van deze prachtige Kawai vleugel. Het klavier speelt verfijnd, gebalanceerd en biedt een groot dynamisch bereik. De warme klank is diep, vol en luistert naar de kleine nuances. Het fluisterend pianissimo is subliem en innemend. Dit alles vanuit een revolutionaire technische basis: het ABS-Carbon, hoge kwaliteit hamerkop, versterkte slotlijst, en luxe elementen zoals de slowfall klavierklep. Naast het speelgenot is ook het meubel een schitterend pronkstuk. Van harte welkom om deze prachtige Kawai GX-3 in onze showroom te bespelen!

PREMIUM SERVICEPAKKET T.W.V. € 1500,-

Onze vleugels worden geleverd met een premium servicepakket, de beste zorg voor uw vleugel! Kwaliteit, duurzaamheid en service zijn voor ons belangrijk. Zo kiezen wij ervoor om onze vleugels standaard te leveren met Dampp-Chaser klimaatbeheersingssysteem, luxe concertbank, transport (begane grond NL), 7 jaar garantie, soccles, luxe stofdoek, schoonmaakset.

Eigenschappen
Cataloguswaarde: € 37.634
Merk: Kawai
Bouwserie: GX-3
Model: GX-3
Serienummer: 2748806
Bouwjaar: 2021
Staat meubel: Nieuw
Technische staat: Nieuw
Kleur: Zwart-Zwart Hoogglans
Pedalen: 3
Gewicht: 334 kg
Afmetingen: 188 × 152 × 102 cm

De beste zorg voor uw vleugel

Bij Piano Select kiest u voor kwaliteit en service. Om die reden worden onze vleugels geleverd inclusief premium servicepakket t.w.v. € 1500,-. Wij kiezen ervoor om onze vleugels standaard met Dampp-Chaser klimaatbeheersingssysteem te leveren. Dit systeem houdt uw vleugel in topconditie, door de luchtvochtigheid in het instrument te reguleren. Bij droogte zal het systeem bevochtigen, bij hoge luchtvochtigheid zal het systeem drogen. Zo blijven de spanning in zangbodem en hout, stemming en mechaniek zo constant mogelijk. Daarnaast zijn de volgende zaken bij aankoop van een vleugel bij Piano Select inbegrepen:

Optioneel silent systeem

Deze vleugel kan tegen een meerprijs uitgerust worden met een Silent Systeem. Met een silent vleugel speelt u met een hoofdtelefoon zonder uw huisgenoten of buren te storen. Schakel het silent systeem uit en u speelt weer gewoon akoestisch.

U vindt bij Piano Select voor vleugels de volgende 2 bekende merken: Kawai en Genio. Kawai ATX4 is alleen fabrieksaf leverbaar. Genio Premium is ook achteraf in uw vleugel in te bouwen.

Kawai AnytimeX4

Het Kawai AnyTimeX4 silent systeem de nieuwste versie van Kawai’s silent systemen, eind 2021 uitgebracht! Als Kawai dealer zijn wij trots om deze revolutionaire piano’s met dit unieke silent systeem te mogen leveren. Het AnyTime silent systeem is zowel in gebruik als technisch een onderscheidend systeem in de markt.

Waar alle andere silent systemen toetsensensoren onder de toetsen hebben die meten hoe hard welke toets naar beneden komt, heeft Kawai unieke hamersensoren (IHSS) in het mechaniek bij de hamerstelen verwerkt. Onder de toetsen is de meest vuile plek van de piano, aangezien dit de enige plaats is waar stof en vuil de piano binnen kunnen komen. Dat maakt het voor een toetsensensor (voornamelijk met open elektronica) tot een kwetsbare plek, zeker als er per ongeluk een glas drinken of andere stof tussen de toetsen op de toetsensensor terecht komt.

Maar het grootste voordeel van de hamersensor zit in het nog beter behouden van de akoestische aanslag. De toets is het beginpunt van een hele weg aan onderdelen en schakels die uiteindelijk de hamerkop in beweging brengen. Door een toetsensensor te gebruiken, meet het silent systeem alleen de eerste stap van deze lange weg waarbij alle onderdelen die volgen het uiteindelijke speelgevoel bepalen. Omdat Kawai’s hamersensor de laatste stap van deze hele weg meten, is de reactie van het geluid gekalibreerd op de laatste stap van uw akoestische aanslag. Om die reden komt het geluid en de reactie van een toetsaanslag nog veel dichter bij de akoestische aanslag dan alle andere systemen op de markt.

Genio Premium

Met het Genio Premium silent systeem bent u voorzien van een compleet silent systeem, uitgevoerd in een gebruiksvriendelijk en elegant design. Schuif eenvoudig het touchscreen bedieningspaneel uit om alle functies van het silent systeem eenvoudig te bedienen. U heeft direct toegang tot volume, geluiden, effecten, metronoom en opnamefunctie. Op het scherm kunt u eenvoudig informatie aflezen, en gebruikersinstellingen opslaan. Ook is het Genio Premium systeem een audio in- en uitgang, waarmee u bijvoorbeeld speakers kunt aansluiten.

Genoemde prijzen zijn inclusief inbouw in een piano of vleugel uit ons assortiment. Prijs op aanvraag voor inbouw in uw huidige piano.

Informatie aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze piano en wilt u graag meer informatie ontvangen dan er nu getoond wordt? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen of gebruik maken van onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Openingstijden
MaandagBezoek op afspraak*
DinsdagBezoek op afspraak*
WoensdagBezoek op afspraak*
DonderdagBezoek op afspraak*
Vrijdag10.30u-17.00u
Zaterdag10.30u-17.00u
ZondagGesloten
* Deze dagen zijn wij overwegend in de showroom aan het werk, maar zijn wij ook regelmatig afwezig voor stembeurten en onderhoud bij klanten thuis. Uiteraard bent u van harte welkom in onze showroom. Stuur ons eenvoudig uw afspraakverzoek, ook deze dagen nemen wij graag uitgebreid de tijd voor u.