1. Home
  2. Piano’s & vleugels
  3. Merken
  4. Kawai
  5. Kawai GL-10 vleugel

Kawai GL-10 vleugel

12.995,00

Huurprijs: Flexibele betaling per maand
Silent systeem: Momenteel niet ingebouwd
Waarom een vleugel van PianoSelect?
  • Instrumenten van hoge kwaliteit;
  • Vakkundig gereviseerd en afgeregeld;
  • Uitgebreide service en garantie;
  • Advies door pianotechnici die ook als docent werkzaam zijn;
  • Servicepakketten voor aflevering.

Bent u geïnteresseerd in deze vleugel? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, een bezoekafspraak, of kom vrijblijvend langs onder onze openingstijden!

De Kawai GL-10 is een prachtige babyvleugel van hoge kwaliteit! Met de GL-10 wordt de vleugel als instrument toegankelijk gemaakt voor elke woonkamer. De GL- vleugelserie is het resultaat van jarenlange innovatie en ontwikkeling, gebouwd met de beste materialen en nieuwste technologieën. Deze duurzame vleugels, met zeer robuuste constructie, staan garant voor een prachtige klankbeleving en verfijnde aanslag.

Millenium III mechaniek met abs-carbon

De Kawai GL-10 serie maakt gebruik van het Millennium III mechaniek, met ABS-carbon. De robuuste, duurzame carbonvezels worden samengesteld met het gepatenteerde ABS-styron. Het materiaal is lichter, maar doet zeker niet onder aan kracht en stabiliteit. Dit resulteert een een preciezer mechaniek met meer controle, snelheid en stabiliteit ten opzicht van de traditionele houten mechanieken. Het materiaal is steviger en is beter bestand tegen invloeden van luchtvochtigheid.

Het klavierraam, waar toetsen en mechaniek op bevestigd zijn, is voorzien van een stalen rail en kern. Ook dit is weer om gevoeligheid voor verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid te minimaliseren. Dit zorgt daarnaast voor stevigheid en voorkomt energieverlies. De mechaniekbalk is van duurzaam aluminium met een uniek “dual-balk” design, voor extreme kracht en stabiliteit. Dit waarborgt de exacte positie aangeschroefde mechanische onderdelen, en de plaatsing van de ABS-carbon hamerkapsels. Door dit materiaalgebruik zullen schommelingen van temperatuur en luchtvochtigheid geen invloed hebben op de positie van de hamerkapsels en schroeven. Al deze details resulteren in een duurzame nauwkeurigheid. In combinatie met de langere toetsen wordt een gelijkmatig en lichte speelaard gerealiseerd. Deze maakt een groot dynamisch bereik met verfijnde nuances mogelijk.

Erg fijn aan de Kawai GL-10 is de “Soft Fall” toetsenklep. Een tweevoudig dempingmechaniek voorkomt dat de toetsenklep naar beneden kan vallen, en beschermt de handen en beschadigingen aan het meubel.

Klank

De GL-10 bevat een expressieve klank met groot dynamisch bereik. Dit geeft de pianist alle mogelijkheden om zich met gemak en passie te uiten in de muziek. Het dynamisch bereik is erg belangrijk voor de pianist. Het Millennium III mechaniek staat bekend om het buitengewone vermogen een zacht en perfect pianissimo te produceren. Zo zijn deze vleugels het mooiste wanneer ze “fluisteren”.

Het stemblok van de Kawai GL-10 bestaat uit minstens 11 lagen kruiselings gelijmd Noord-Amerikaans ahornhout. Deze houtsoort biedt een bijzondere stevigheid met een gelijkmatig draaimoment voor de stempennen. De stempennen uit C-staal ontvangen een nikkellegering nadat het schroefdraad erin gefreesd is. Dit biedt de stempennen en snaren een lange levensduur. Agraffen bepalen met veel precisie de ligging, onderlinge afstand en exacte aanslaghoek van de snaren om tot een prachtig klinkende toon te komen. De zangbodem is het hart van een instrument. Kammen brengen de trillingen van de snaren over naar de zangbodem. Deze kammen worden gemaakt van massief ahorn- of beukenhout, en nauwgezet op de zangbodem geplaatst. Dit zorgt voor de juiste overbrengen en druk van de snaren op de zangbodem. Deze neemt de trillingen van de snaren over, en versterkt de trilling tot een rijke, volle klank. Kawai kiest voor hout van uitsluitend sparren met nauwe jaarringen. Voor de GL-serie wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zangbodems die aan de hoogste eisen voldoen.

Conclusie piano select

De Kawai GL-10 is een prachtige babyvleugel, ook geschikt voor in de kleinere ruimtes! Ideaal voor in de woonkamer of kleine studio. De aanslag is verfijnd en prettig gebalanceerd, en leent zich voor het aanbrengen van kleine nuances in dynamiek. De klank is prachtig warm met volle bassen. Laat u verrassen door het fluisterende pianissimo en sprekende fortissimo. U bent van harte welkom om deze vleugel in onze showroom te komen bespelen!

Premium servicepakket T.W.V. € 1500,-

Onze vleugels worden geleverd met een premium servicepakket, de beste zorg voor uw vleugel! Kwaliteit, duurzaamheid en service zijn voor ons belangrijk. Zo kiezen wij ervoor om onze vleugels standaard te leveren met Dampp-Chaser klimaatbeheersingssysteem, luxe concertbank, transport (begane grond NL), 7 jaar garantie, soccles, luxe stofdoek, schoonmaakset.

Eigenschappen
Cataloguswaarde: € 14039
Merk: Kawai
Bouwserie: GL-10
Model: GL-10
Serienummer: F169794
Bouwjaar: 2021
Staat meubel: Nieuw
Technische staat: Nieuw
Kleur: Wit-Zwart
Pedalen: 3
Gewicht: 282 kg
Afmetingen: 153 × 150 × 102 cm

De beste zorg voor uw vleugel

Bij Piano Select kiest u voor kwaliteit en service. Om die reden worden onze vleugels geleverd inclusief premium servicepakket t.w.v. € 1500,-. Wij kiezen ervoor om onze vleugels standaard met Dampp-Chaser klimaatbeheersingssysteem te leveren. Dit systeem houdt uw vleugel in topconditie, door de luchtvochtigheid in het instrument te reguleren. Bij droogte zal het systeem bevochtigen, bij hoge luchtvochtigheid zal het systeem drogen. Zo blijven de spanning in zangbodem en hout, stemming en mechaniek zo constant mogelijk. Daarnaast zijn de volgende zaken bij aankoop van een vleugel bij Piano Select inbegrepen:

Optioneel silent systeem

Deze vleugel kan tegen een meerprijs uitgerust worden met een Silent Systeem. Met een silent vleugel speelt u met een hoofdtelefoon zonder uw huisgenoten of buren te storen. Schakel het silent systeem uit en u speelt weer gewoon akoestisch.

U vindt bij Piano Select voor vleugels de volgende 2 bekende merken: Kawai en Genio. Kawai ATX4 is alleen fabrieksaf leverbaar. Genio Premium is ook achteraf in uw vleugel in te bouwen.

Kawai AnytimeX4

Het Kawai AnyTimeX4 silent systeem de nieuwste versie van Kawai’s silent systemen, eind 2021 uitgebracht! Als Kawai dealer zijn wij trots om deze revolutionaire piano’s met dit unieke silent systeem te mogen leveren. Het AnyTime silent systeem is zowel in gebruik als technisch een onderscheidend systeem in de markt.

Waar alle andere silent systemen toetsensensoren onder de toetsen hebben die meten hoe hard welke toets naar beneden komt, heeft Kawai unieke hamersensoren (IHSS) in het mechaniek bij de hamerstelen verwerkt. Onder de toetsen is de meest vuile plek van de piano, aangezien dit de enige plaats is waar stof en vuil de piano binnen kunnen komen. Dat maakt het voor een toetsensensor (voornamelijk met open elektronica) tot een kwetsbare plek, zeker als er per ongeluk een glas drinken of andere stof tussen de toetsen op de toetsensensor terecht komt.

Maar het grootste voordeel van de hamersensor zit in het nog beter behouden van de akoestische aanslag. De toets is het beginpunt van een hele weg aan onderdelen en schakels die uiteindelijk de hamerkop in beweging brengen. Door een toetsensensor te gebruiken, meet het silent systeem alleen de eerste stap van deze lange weg waarbij alle onderdelen die volgen het uiteindelijke speelgevoel bepalen. Omdat Kawai’s hamersensor de laatste stap van deze hele weg meten, is de reactie van het geluid gekalibreerd op de laatste stap van uw akoestische aanslag. Om die reden komt het geluid en de reactie van een toetsaanslag nog veel dichter bij de akoestische aanslag dan alle andere systemen op de markt.

Genio Premium

Met het Genio Premium silent systeem bent u voorzien van een compleet silent systeem, uitgevoerd in een gebruiksvriendelijk en elegant design. Schuif eenvoudig het touchscreen bedieningspaneel uit om alle functies van het silent systeem eenvoudig te bedienen. U heeft direct toegang tot volume, geluiden, effecten, metronoom en opnamefunctie. Op het scherm kunt u eenvoudig informatie aflezen, en gebruikersinstellingen opslaan. Ook is het Genio Premium systeem een audio in- en uitgang, waarmee u bijvoorbeeld speakers kunt aansluiten.

Genoemde prijzen zijn inclusief inbouw in een piano of vleugel uit ons assortiment. Prijs op aanvraag voor inbouw in uw huidige piano.

Informatie aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze piano en wilt u graag meer informatie ontvangen dan er nu getoond wordt? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen of gebruik maken van onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Openingstijden
MaandagBezoek op afspraak*
DinsdagBezoek op afspraak*
WoensdagBezoek op afspraak*
DonderdagBezoek op afspraak*
Vrijdag10.30u-17.00u
Zaterdag10.30u-17.00u
ZondagGesloten
* Deze dagen zijn wij overwegend in de showroom aan het werk, maar zijn wij ook regelmatig afwezig voor stembeurten en onderhoud bij klanten thuis. Uiteraard bent u van harte welkom in onze showroom. Stuur ons eenvoudig uw afspraakverzoek, ook deze dagen nemen wij graag uitgebreid de tijd voor u.