1. Home
  2. Yamaha piano, al 100 jaar een begrip!

Yamaha piano, al 100 jaar een begrip!

Yamaha piano, al meer dan 100 jaar een begrip in kwaliteit en duurzaamheid! In 1900 begon de oprichter Torakusu Yamaha gepassioneerd en ambitieus met de productie van de eerste Yamaha piano. Al snel werd dat in 1903 gevolgd met de productie van de eerste Yamaha vleugel.

Kort daarop verwierf Yamaha grote internationale faam door het winnen van de “Grand Prize” tijdens de St. Louis wereldtentoonstelling in 1904. Nu meer dan honderd jaar later zijn inmiddels meer dan 6 miljoen Yamaha piano’s en vleugels gebouwd. Yamaha is verreweg de grootste instrumentmaker ter wereld. Ook op andere gebieden zoals consumenten elektronica en motoren is Yamaha niet meer weg te denken.

Bestaande technieken werden overgenomen, verbeterd en nieuwe technieken werden ontwikkeld om de pianobouw op een hoger niveau te brengen. Vrijwel alle onderdelen in een Yamaha piano worden door Yamaha zelf geproduceerd. Zoals zovele Japanse bedrijven gaat daarbij traditioneel vakmanschap samen met moderne productietechnieken en een ver doorgevoerde kwaliteitscontrole. Het resultaat is een piano van zeer hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs.

Het timbre van Yamaha piano’s en vleugels is expressief met een brede dynamiek van pianissimo tot fortissimo. De speelaard is dankzij het door Yamaha zelf ontwikkelde en geproduceerde mechaniek goed in balans en zeer regelmatig. Yamaha’s staan bekend om hun jarenlange storingsvrije speelplezier. Ondanks de in Nederland wisselende klimatologische omstandigheden is de stemming uitermate stabiel.

Yamaha  instrumenten zijn ook bij pianoleraren en muziekscholen in Nederland bijzonder geliefd. Wie heeft niet les gehad op een Yamaha U1 of Yamaha U3. Vraagt u maar eens advies welk instrument aan te schaffen. Negen van de tien keer is het antwoord: Yamaha!