Piano & vleugel onderhoud en reparatie

Piano Select Zwijndrecht voert ook onderhoud- en reparatiewerkzaamheden voor uw piano & vleugel aan huis uit! Dit kan gaan om een piano of vleugel polijsten, onderhoud en intoneren van de hamerkoppen, vervangen van asjes (verkernen), het soepel maken van het mechaniek, repareren van pedalen. Elk jaar voeren wij ruim 60 onderhoudsbeurten en revisies uit, zowel aan instrumenten voor de verkoop als instrumenten van klanten. Dit kan gaan van het bespeelbaar maken en afregelen van een instrument, tot een grote revisie waarbij we de zangbodem opnieuw lakken, opnieuw besnaren en hamerkoppen vervangen. Lees hieronder verschillende voorbeeldwerkzaamheden, of neem contact met ons op voor een advies op maat.

Waarom een Revisie/ Onderhoudsbeurt bij PianoSelect?

Ruim 60 onderhoudsbeurten & revisies per jaar;
Transparant advies met oog voor uw speelsituatie;
Technici met uitgebreide vakkennis;
Netwerk met externe specialisten;
Uitgebreide service.

Polijsten piano vleugel koperwerk poetsen

Piano of vleugel polijsten

v.a. € 75,-

Door het polijsten van uw hoogglans piano of vleugel brengen wij de kast weer in de best mogelijke staat terug. Het meubel krijgt weer een diepe glans, vlekken en vuil worden verwijderd, en ook oppervlakkige krasjes verdwijnen. Het resultaat is afhankelijk van de kwaliteit en beschadigingen van de lak. Na een polijstbeurt kunt u met onze Onderhoudsset piano & vleugel zelf het meubel goed bijhouden. De goede basis van een polijstbeurt is erg belangrijk om de jaren daarna de kast met deze onderhoudsset in topconditie te houden. Zeker als uw hoogglans lak vegen, vlekken of watersporen vertoond is het aan te raden om uw piano of vleugel te laten polijsten.

Naast het polijsten zijn wij ook gespecialiseerd in het herstellen van lakschades d.m.v. ‘spot repair’. Lees en bekijk hier meer over het herstellen van lakschades.

Ook het poetsen van het koperwerk van uw instrument geeft een wereld van verschil. Pedalen en scharnieren krijgen elk jaar een klein laagje stof en oxidatie waardoor de glans verdwijnt. Voor een kleine meerprijs kunnen wij ook deze onderdelen weer laten schitteren!

TIP: Vaak is het voordeliger om een polijstbeurt uit te laten voeren in combinatie met onderhoud of reparatie aan uw piano of vleugel.

Neem voor meer informatie, advies of een afspraak contact met ons op.

Onderhoudsbeurt

Kleine beurt v.a. € 150,- / Grote beurt v.a. € 500,-

Een occasion piano of vleugel zal bij gemiddeld gebruik na ca. 5 jaar een kleine onderhoudsbeurt nodig hebben. Een nieuwe piano of vleugel zal na 2-5 jaar een kleine onderhoudsbeurt nodig hebben, omdat de onderdelen nog niet helemaal uitgewerkt zijn. Bij klein onderhoud wordt voornamelijk gekeken naar de afregeling van uw instrument, regelmatig in combinatie met het intoneren van de hamerkoppen voor een mooie klank. Alle onderdelen worden weer goed op elkaar afgesteld, zodat uw instrument soepel en nauwkeurig speelt. Ook eventuele problemen door luchtvochtigheid of slijtage kunnen tijdig worden opgemerkt en voorkomen. Een kleine onderhoudsbeurt wordt gewoon bij u thuis uitgevoerd.

Na 10-15 jaar zal een piano of vleugel bij gemiddeld gebruik weer toe zijn aan een grote onderhoudsbeurt. Extra werkzaamheden bij de grote onderhoudsbeurt zijn bijvoorbeeld het schuren/modelleren van de hamerkoppen, controle/vervangen van asjes, schoonmaken van balanspennen en voordrukstiften, vervangen van vilten toetsinvoering, en kleine reparaties aan uw piano of vleugel. Ook hier worden de meeste onderhoudswerkzaamheden bij u thuis uitgevoerd. Voor eventuele grotere reparaties kunnen wij het mechaniek of onderdelen meenemen naar onze werkplaats waar wij alles bij de hand hebben om reparaties uit te voeren.

Voor wij een onderhoudsbeurt uitvoeren laten we u eerst zien wat we allemaal aan uw instrument kunnen doen, en zullen daarna samen met u een afweging maken welke werkzaamheden er uitgevoerd gaan worden. In onze showroom voeren wij werkzaamheden aan onze instrumenten uit om weer aan de hoogste eisen van nieuwe instrumenten te voldoen. Bij een onderhoudsbeurt aan uw huidige instrument zijn deze hoogste eisen vaak niet nodig om de piano weer goed te laten functioneren. Waar we in onze showroom al snel vilten of asjes zullen vervangen bij kleine afwijkingen, kunnen wij dat met onze middelen bij u ook herstellen zonder te vervangen om de piano weer goed te laten spelen. Dat scheelt al snel uren werk. Bij het bespreken van de mogelijk uit te voeren werkzaamheden geven we u een transparant advies ten opzichte van de waarde van het instrument, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Neem voor meer informatie, advies of een afspraak contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om uw instrument uitgebreid te inspecteren en een advies uit te brengen. Hier rekenen wij € 50,- voor en duurt ca 1 uur. Bij het laten uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden vervallen de inspectiekosten.

Piano Select piano vleugel onderhoud afregelen
Piano Select piano vleugel onderhoud afregelen
Piano vleugel revisie onderhoud hamerkoppen schuren

Piano of vleugel reviseren

v.a. € 800,-

Reviseren is het controleren, onderhouden en herstellen van uw instrument, deze in optimale staat brengen zodat deze weer voor lange tijd kan functioneren. Hierbij maken we samen met u een afweging tussen de kosten en waarde van het instrument. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de piano te voorzien van nieuwe lak, vervangen van besnaring, lakken van de zangbodem, vervangen van hamerkoppen, grondig schoonmaken van het instrument. Bij een revisie maken we samen met u een afweging tussen het herstellen of vervangen van onderdelen en de kosten. Ook zonder het vervangen van grote onderdelen als besnaring en hamerkoppen kunnen wij uw instrument een revisie geven op uw piano in optimale staat te brengen. Hierbij zullen we vooral grondig schoonmaken, vilten vervangen, asjes nalopen en vervangen, groot onderhoud aan hamerkoppen en dempers, meubel en toetsen polijsten, reparatie van onderdelen in uw piano of vleugel. Ondanks dat hamerkoppen of besnaren niet worden vervangen, brengen we wel de klank weer terug in balans en optimaliseren we de aanslag van het speelmechaniek.

Neem voor meer informatie, advies of een afspraak contact met ons op.

Andere piano & vleugel onderhoud werkzaamheden die wij regelmatig uitvoeren

  • Vervangen/reparatie toetsbeleg
  • Repareren pedalen
  • Vervangen snaren
  • Oplossen vastzittende/hangende toetsen
  • Reparatie dempers
  • Reparatie studiepedaal
  • Oplossen resonanties/bijgeluiden
  • Intoneren van de hamerkoppen

Ons uurtarief voor losse onderhoudswerkzaamheden is € 60,- incl btw. Kleine reparaties zoals het vervangen van een enkele snaar, demper of resonantie is vaak al mogelijk vanaf € 30,- incl btw.

Vaste tarieven

Inspectie en advies*€ 50,-
Tarief losse werkzaamheden€ 60,- per uur
Voorrijkosten buiten 30km€ 0,60 per km
* Prijs voor taxatie, of ter inspectie en advies voorafgaand aan onderhoudswerkzaamheden of inbouw van een silent systeem. Deze kosten komen te vervallen bij het uitvoeren van werkzaamheden.

TIP: Combineer werkzaamheden voor een mooie aanbiedingsprijs!