1. Home
 2. Piano’s & vleugels
 3. verkocht
 4. Eterna (Yamaha) ER-C10 piano

Eterna (Yamaha) ER-C10 piano

VERKOCHT

Waarom een piano van PianoSelect?
 • Instrumenten van hoge kwaliteit;
 • Vakkundig gereviseerd en afgeregeld;
 • Uitgebreide service en garantie;
 • Advies door pianotechnici die ook als docent werkzaam zijn;
 • Servicepakketten voor aflevering.

Dit instrument is helaas al verkocht. Bent u op zoek naar een vergelijkbare piano? Neem gerust contact met ons op, wij hebben namelijk altijd een grote voorraad piano’s en vleugels die nog onder revisie zijn.

Ook deze piano is alweer verkocht voordat hij volledig op onze website kon verschijnen. Bent u op zoek naar een vergelijkbare piano? Neem contact met ons op.

Interessante Eterna (Yamaha) ER-C10 piano. Uniek aan dit submerk van Yamaha is dat de productie van deze piano’s (met een C in het modelnummer) werden uitbesteedt aan de Chinese massafabriek Pearl River. Dit specifieke model is gemaakt in het laatste jaar waarin Yamaha de samenwerking met Pearl River stopte vanwege het kwaliteitsverschil. In de Pearl River fabriek worden honderdduizenden piano’s per jaar gemaakt, waar het doel van zoveel mogelijk piano’s maken hoger staat dan kwaliteit van afwerking en afregeling. Veel van deze piano’s hebben een korte levensduur, verkeerd gebruik van materialen hebben andere problemen. Er komen ook piano’s uit met een prima basis, maar die niet de aandacht hebben gekregen om naar een goed niveau te komen. In de fabriek wordt er weinig afgeregeld, en helaas zien we dat vaak bij dealers van piano’s uit deze fabrieken ook weinig aan deze piano’s gebeurd. Zo zien we regelmatig mechanieken die verkeerd zijn afgesteld en daardoor krom zijn getrokken, missen er vilten in de toetsen, is de afregeling maar half gedaan, en spelen de piano’s veel te zwaar door teveel frictie of verkeerde afregeling.

Zo ook deze Eterna (Yamaha) ER-C10 piano. De basis van deze piano is een kwalitatief prima piano met mooie klank binnen het studiesegment. Maar helaas was zowel bij de eerste verkoper als later bij een occasion handelaar geen juiste aandacht aan besteedt. Zo waren de bouten van de mechanieksteunen op verschillende dieptes ingedraaid. Hierdoor hadden de hamers in het middengebied een afstand naar de snaar van 50mm, en aan beide zijkanten een afstand van 45mm. Dit zorgt in de basis al voor een ongelijke afregeling. Uiteraard hebben wij deze tijdens onze werkzaamheden op de juiste wijze afgesteld. Ook miste er vilten invoering in een balansgat van een toets, en was het instrument te onnauwkeurig afgeregeld.

Volgens ons is deze Eterna (Yamaha) ER-C10 piano een mooie piano in dit segment. Met een jonge leeftijd, prima kwaliteit en een hoogglans meubel een interessante piano in ons aanbod. Momenteel wordt de laatste lakreparatie uitgevoerd, waarna de piano nauwkeurig zal worden afgeregeld.

Bij aankoop van een piano bij Piano Select kunt u kiezen uit verschillende servicepakketten. De standaard optie bij occasion piano’s is het bronzen servicepakket. In dit pakket zit onder andere: Transport, pianobank, soccles, hygrometer, luxe stofdoek. Lees hier meer over de Piano Select servicepakketten bij aankoop van een piano.

Eigenschappen
Merk: Yamaha
Staat meubel: Uitstekend
Technische staat: Goed
Kleur: Zwart Hoogglans
Pedalen: 3
Garantie: 5 jaar-uitbreidbaar tot 10 jaar (Gouden Servicepakket)

Optioneel silent systeem

Deze piano kan tegen een meerprijs uitgerust worden met een Silent Systeem. Met een silent piano speelt u met een hoofdtelefoon zonder uw huisgenoten of buren te storen. Schakel het silent systeem uit en u speelt weer gewoon akoestisch.

U vindt bij Piano Select de twee meest bekende merken: Yamaha en Genio. Met meer of juist minder mogelijkheden. Van goedkoop tot duur. Met het silent systeem kunt u spelen en oefenen wanneer het u uitkomt. Uw buren of uw huisgenoten hebben geen last meer van u.

Overzicht silent systemen voor inbouw

Onderstaande inbouw silent silent systemen maken elke piano tot een silent piano. Voor de totaalprijs telt u de prijs van een piano op bij de onderstaande prijzen. Met deze mogelijkheid bent u vaak veel goedkoper uit. U hoeft dan geen jonge fabrieksmatig uitgeruste U1 of U3 occasion silent piano te kopen. Kom de mogelijkheden in de showroom bekijken en beluisteren. Alles staat speelklaar opgesteld. Bezit u al een piano en wilt u deze laten ombouwen tot een silent piano? Ook dat is mogelijk!

Genoemde prijzen zijn inclusief inbouw in een piano of vleugel uit ons assortiment. Prijs op aanvraag voor inbouw in uw huidige piano.

Huurkoop

De aanschaf van deze piano is best een grote uitgave. Of misschien bent u nog niet zeker of uw kinderen na verloop van tijd nog willen doorgaan. Met het Piano Select “huurplan” kunt u deze Yamaha piano huren met recht op koop. De looptijd bedraagt 12 tot 60 maanden.

 • Gedurende de looptijd hebt u drie keuzes:
  • Keuze 1: Na de looptijd is de piano uw eigendom;
  • Keuze 2: Als u wilt stoppen kunt na de minimale looptijd van 12 maanden de huur per maand opzeggen;
  • Keuze 3: U kunt ook vervroegd kopen. De koopsom is dan het aantal openstaande termijnen maal het termijnbedrag exclusief rente (= prijs van de piano gedeeld door de looptijd in maanden). U betaalt dus geen onnodige rente.
 • U ontvangt de piano gestemd thuis.
 • De maandelijkse huurprijs is afhankelijk van de verkoopprijs, de gekozen looptijd en eventuele aanbetaling. U kunt ook een silent systeem meehuren.

Als u van dit huurplan gebruik wilt maken neemt u dan bij bezoek een geldig identiteitsbewijs en uw bankpas mee. Het huurplan wordt overigens niet bij een financiële instelling afgesloten, maar door Piano Select zelf gefinancierd. De rente is daardoor laag!

Gerelateerde producten