1. Home
 2. Piano’s & vleugels
 3. Occasion piano's en vleugels
 4. Occasion vleugels
 5. Samick WFG-185 vleugel – Excellence

Samick WFG-185 vleugel – Excellence

11.995,00

Silent systeem: Momenteel niet ingebouwd|Optie: Genio Premium €2395,-
Waarom een vleugel van PianoSelect?
 • Instrumenten van hoge kwaliteit;
 • Vakkundig gereviseerd en afgeregeld;
 • Uitgebreide service en garantie;
 • Advies door pianotechnici die ook als docent werkzaam zijn;
 • Servicepakketten voor aflevering.

Bent u geïnteresseerd in deze vleugel? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, een bezoekafspraak, of kom vrijblijvend langs onder onze openingstijden!

Samick WFG-185

Een werkelijk waar schitterende Samick WFG-185 vleugel – Excellence uit 2001! Deze vleugel komt uit de World Piano Series van Samick. In een eigen fabriek werden deze premium instrumenten gemaakt met betere materialen, technici en processen. Hier werd gebruik gemaakt van Kluge toetsen, Renner mechanieken, Abel hamers, en andere elementen zoals stemblokken, zangbodems, kammen en constructie die vergelijkbaar zijn met andere topkwaliteit instrumenten. In het proces was ook meer aandacht voor de verfijnde regulatie en intonatie.

Dat was wat ons direct opviel bij het inspecteren van deze vleugel voor inkoop. Met haar lichte touché, zeer volle klank (iets aan de heldere kant), en het zien van de hoogwaardige materialen waren wij erg enthousiast om met deze vleugel aan de slag te gaan. Een kwalitatief hoogwaardig instrument, wat aanzienlijk boven de gemiddelde Samick kwaliteit uitsteeg.

Excellence

Excellence staat voor onze nieuwe standaard voor de werkzaamheden aan onze vleugels. Dit houdt in dat we verder gaan in onze technische werkzaamheden met methodes zoals Precision Touch Design waarmee we het mechaniek optimaal uitbalanceren. Qua meubel passen we onze gespecialiseerde polijsttechnieken toe om het meubel weer in optimale staat, als nieuw te herstellen.

Uitgevoerde werkzaamheden

Deze Samick WFG-185 vleugel hebben wij uitgebreid in onderhoud gehad. Tijdens de technische werkzaamheden hebben wij het mechaniek volgens Precision Touch Design geoptimaliseerd en uitgebalanceerd. Eerst hebben we de problemen in de geometrie in kaart gebracht, en hebben we het mechaniek iets verhoogd om te zorgen dat de geometrie geoptimaliseerd is en alle energie van de toets zo effectief mogelijk naar de hamers wordt overgebracht. Zo zijn ook de onderhamers voorzien van nieuwe zadels voor de ‘Magic line’. Daarna hebben we alle onderdelen gewogen, en de ratio van het mechaniek in balans gebracht met het hamerkopgewicht. Met die basis hebben we de hamerkoppen op gewicht gekalibreerd en de toetsen van een nieuw loodpatroon voorzien. Na het optimaliseren van het mechaniek hebben we het instrument zeer verfijnd kunnen afregelen, en uitgebreid geïntoneerd.

Het resultaat is dat deze Samick WFG-185 een prachtig uitgebalanceerd touché heeft, en elke aanslag die de pianist maakt perfect vertaald naar het gewenste dynamisch resultaat. Meerdere amateur en professionele pianisten hebben al versteld gestaan van de heerlijke speelaard van dit instrument, en ook jonge amateur pianisten merken het verschil als ze op dit klavier spelen. De klank is mooi in balans, met helder warme toon en volle basklanken. Een prachtig instrument met transparante klank.

Qua meubel hebben wij de vleugel uitgebreid geschuurd en gepolijst, met een verbluffend resultaat! De vleugel ziet er uit als nieuw, en is een schitterend plaatje voor de woonkamer of muziekruimte. In totaal hebben wij ruim 120 uur met liefde en passie aan deze vleugel gewerkt, en staat ze klaar om een nieuwe thuis te vinden. Van harte welkom om deze unieke vleugel te komen bespelen!

Eigenschappen
Merk: Samick
Bouwserie: WFG-185
Model: WFG-185
Serienummer: KJKEG0226
Bouwjaar: 2001
Staat meubel: Uitstekend
Technische staat: Uitstekend
Kleur: Zwart Hoogglans
Pedalen: 3
Afmetingen: 188 × 152 × 102 cm
Resterende levensduur bedraagt circa 40 jaar

De beste zorg voor uw vleugel

Bij Piano Select kiest u voor kwaliteit en service. Om die reden worden onze vleugels geleverd inclusief premium servicepakket t.w.v. € 1500,-. Wij kiezen ervoor om onze vleugels standaard met Dampp-Chaser klimaatbeheersingssysteem te leveren. Dit systeem houdt uw vleugel in topconditie, door de luchtvochtigheid in het instrument te reguleren. Bij droogte zal het systeem bevochtigen, bij hoge luchtvochtigheid zal het systeem drogen. Zo blijven de spanning in zangbodem en hout, stemming en mechaniek zo constant mogelijk. Daarnaast zijn de volgende zaken bij aankoop van een vleugel bij Piano Select inbegrepen:

Optioneel silent systeem

Deze vleugel kan tegen een meerprijs uitgerust worden met een Silent Systeem. Met een silent vleugel speelt u met een hoofdtelefoon zonder uw huisgenoten of buren te storen. Schakel het silent systeem uit en u speelt weer gewoon akoestisch.

U vindt bij Piano Select voor vleugels de volgende 2 bekende merken: Kawai en Genio. Kawai ATX4 is alleen fabrieksaf leverbaar op nieuwe Kawai vleugels. Genio Premium is ook achteraf in uw vleugel in te bouwen.

Genio Premium

Met het Genio Premium silent systeem bent u voorzien van een compleet silent systeem, uitgevoerd in een gebruiksvriendelijk en elegant design. Schuif eenvoudig het touchscreen bedieningspaneel uit om alle functies van het silent systeem eenvoudig te bedienen. U heeft direct toegang tot volume, geluiden, effecten, metronoom en opnamefunctie. Op het scherm kunt u eenvoudig informatie aflezen, en gebruikersinstellingen opslaan. Ook is het Genio Premium systeem een audio in- en uitgang, waarmee u bijvoorbeeld speakers kunt aansluiten.

Genoemde prijzen zijn inclusief inbouw in een piano of vleugel uit ons assortiment. Prijs op aanvraag voor inbouw in uw huidige piano.

Huurkoop

De aanschaf van deze piano is best een grote uitgave. Of misschien bent u nog niet zeker of uw kinderen na verloop van tijd nog willen doorgaan. Met het Piano Select “huurplan” kunt u deze Yamaha piano huren met recht op koop. De looptijd bedraagt 12 tot 60 maanden.

 • Gedurende de looptijd hebt u drie keuzes:
  • Keuze 1: Na de looptijd is de piano uw eigendom;
  • Keuze 2: Als u wilt stoppen kunt na de minimale looptijd van 12 maanden de huur per maand opzeggen;
  • Keuze 3: U kunt ook vervroegd kopen. De koopsom is dan het aantal openstaande termijnen maal het termijnbedrag exclusief rente (= prijs van de piano gedeeld door de looptijd in maanden). U betaalt dus geen onnodige rente.
 • U ontvangt de piano gestemd thuis.
 • De maandelijkse huurprijs is afhankelijk van de verkoopprijs, de gekozen looptijd en eventuele aanbetaling. U kunt ook een silent systeem meehuren.

Als u van dit huurplan gebruik wilt maken neemt u dan bij bezoek een geldig identiteitsbewijs en uw bankpas mee. Het huurplan wordt overigens niet bij een financiële instelling afgesloten, maar door Piano Select zelf gefinancierd. De rente is daardoor laag!

Informatie aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze piano en wilt u graag meer informatie ontvangen dan er nu getoond wordt? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen of gebruik maken van onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Openingstijden
MaandagBezoek op afspraak*
DinsdagBezoek op afspraak*
WoensdagBezoek op afspraak*
DonderdagBezoek op afspraak*
Vrijdag10.30u-17.00u
Zaterdag10.30u-17.00u
ZondagGesloten
* Deze dagen zijn wij overwegend in de showroom aan het werk, maar zijn wij ook regelmatig afwezig voor stembeurten en onderhoud bij klanten thuis. Uiteraard bent u van harte welkom in onze showroom. Stuur ons eenvoudig uw afspraakverzoek, ook deze dagen nemen wij graag uitgebreid de tijd voor u.

Gerelateerde producten