1. Home
  2. Piano’s & vleugels
  3. Accessoires
  4. Spreekbeurt piano
  5. Piano spreekbeurt voordeelset

Piano spreekbeurt voordeelset

Levertijd:
Voor 15.00u besteld, dezelfde dag verzonden

Verzendkosten:
Nederland €6,95
België €9,50
Gratis bij besteding vanaf €75,-

Betaal met:
iDeal, creditcard, PayPal, Bancontact

Retourneren:
Verzending & retourneren

Piano spreekbeurt voordeelset

Prijs

35,00 incl. 21% BTW

Aanbieding!
Omschrijving

De ideale piano spreekbeurt voordeelset, met een dwarsdoorsnede piano (S) en het Tipboek Piano en Vleugel! Een mooie basisset voor een geslaagde spreekbeurt.

Dwarsdoorsnede piano (S)

Een dwarsdoorsnede piano (S), gemaakt van onderdelen uit een oude piano. Ideaal voor een piano spreekbeurten, leuk voor op (muziek)scholen of als accessoire in een muziekruimte of woonkamer! Op een houten plaatje hebben we een onderhamer, bovenhamer en demper gemonteerd. Zo is goed te zien hoe deze 3 losse onderdelen met elkaar samenwerken!

Wij hebben regelmatig oude piano’s die we moeten afvoeren naar het grofvuil. Vaak zijn dit hele oude piano’s, of wat jongere Chinese/Koreaanse piano’s die technisch afgeschreven zijn. In beide gevallen is revisie/restauratie geen optie meer. De piano wordt door ons gedemonteerd en in onderdelen afgevoerd. Omdat wij graag bezig zijn met duurzaamheid en recycling, is het voor ons een sport geworden om zoveel mogelijk onderdelen te hergebruiken. Het (giet)ijzer, staal, messing en koper brengen we naar een lokaal recyclingsbedrijf. We bewaren de balken voor hergebruik in meubels of hulpstukken tijdens werkzaamheden, en gebruiken we boven-en onderramen in werkbanken en wandplanken. Mechaniekonderdelen worden onder andere in deze dwarsdoorsnede piano (S) gebruikt!

Als de mechaniekonderdelen er optisch nog prima uit zien en niet heel vies zijn, bewaren we ze. We verwerken ze in creatieve kunstwerken, maar nog leuker is het maken van educatief materiaal of leuke accessoires voor in huis of in de muziekkamer! Een van deze producten is de dwarsdoorsnede piano (S). Het hout waar de dwarsdoorsnede op gemonteerd is, is afkomstig uit de restmaterialen van onze eigen cajonbouw. Zo hebben we een mooi duurzaam product wat zowel educatief bij piano spreekbeurten of muzieklessen, als decoratief in de woonkamer of muziekkamer neergezet kan worden!

Tipboek Piano en Vleugel

Tipboek Piano en Vleugel is een fijn informatief boek om te gebruiken voor spreekbeurten, of om meer te weten te komen voordat u een piano aanschaft!

Bent u van plan om een piano of vleugel te kopen maar wilt u zich eerst inlezen? Dan kan het raadzaam zijn om het Tipboek Piano en Vleugel door te lezen. Dit handige naslagwerk is geschreven door meer dan dertig experts op het gebied van piano’s, waaronder pianisten, pianostemmers, technici, docenten en andere kenners. Het boek biedt niet alleen gedetailleerde informatie over het kiezen van het beste instrument binnen uw budget, maar ook tips over onderhoud, stemming en accessoires. Informatie die ook heel handig is voor het maken van een piano spreekbeurt!

Het grootste hoofdstuk van het boek gaat in op de selectie van het juiste instrument. Hierbij komen essentiële onderwerpen aan bod, zoals de grootte van het instrument, de invloed van de zangbodem en de verschillende houtsoorten die hiervoor worden gebruikt. Maar ook vragen als: hoe beoordeelt u een klavier en wat zijn de verschillen tussen kleppen en kasten? En wees gerust, het boek behandelt niet alleen akoestische piano’s, maar ook digitale en automatische varianten.

Maar er is meer! Zo geeft het boek praktische tips voor het beoordelen van de klank en het speelgevoel van een instrument, en behandelt het onderwerpen als piano’s met stilschakeling en verschillende accessoires. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij het belang van onderhoud en stemming.

En als kers op de taart bevat Tipboek Piano en Vleugel ook nog eens informatie over de geschiedenis, de productie en de makers van het instrument, een handige woordenlijst en een uitgebreide index. Ideale informatie voor het maken van een piano spreekbeurt! Voorzien van duidelijke afbeeldingen.

Dus, of u nu een beginnende pianist bent of een doorgewinterde professional, met Tipboek Piano en Vleugel maakt u gegarandeerd de beste keuze voor uw budget en speelstijl!

Gerelateerde producten