1. Home
 2. Piano’s & vleugels
 3. Accessoires
 4. Luchtbevochtiging
 5. Oskar Luchtbevochtiger – Stadler Form

Oskar Luchtbevochtiger – Stadler Form

Levertijd:
Voor 15.00u besteld, dezelfde dag verzonden

Verzendkosten:
Nederland €6,95
België €9,50
Gratis bij besteding vanaf €75,-

Betaal met:
iDeal, creditcard, PayPal, Bancontact

Retourneren:
Verzending & retourneren

Oskar Luchtbevochtiger – Stadler Form

Kleur: Wit-Zwart
Prijs

156,00 incl. 21% BTW

Omschrijving

Oskar Luchtbevochtiger van Stadler Form is een ideale luchtbevochtiger voor de ruimte waar uw piano of vleugel staat. Een stabiele relatieve luchtvochtigheid is erg belangrijk voor uw piano of vleugel. Met verschillen in luchtvochtigheid zullen de houten onderdelen van uw piano uitzetten of krimpen, waardoor de stemming en het soepel functioneren van het mechaniek negatieve invloed kunnen ondervinden. Zo kunnen er bijvoorbeeld toetsen stroef indrukken of hamers blijven hangen, en zal de piano of vleugel snel ontstemd raken.

Werking van oskar luchtbevochtiger

Een relatief goedkope oplossing om de luchtvochtigheid rondom uw piano of vleugel te stabiliseren, is door Oskar Luchtbevochtiger in de buurt van uw instrument te plaatsen. U kunt het gewenste percentage luchtvochtigheid voor uw piano of vleugel instellen. Door de geïntegreerde hygrostaat zal de luchtbevochtiger automatisch in- en uitschakelen afhankelijk van de gemeten luchtvochtigheid in de ruimte. Oskar werkt volgens het principe van koudverdamping. Bevochtigingsfilters geven het water af aan de lucht. De verneveling is zo fijn dat er geen condensatie optreedt. Het principe van koude verdamping voorkomt dat er kalk/mineralen in de lucht worden verspreid.

Eigenschappen

Oskar luchtbevochtiger heeft een zeer gering stroomverbruik (6-18 Watt). Aan de zijkant bevindt zich een luikje wat openklapt om de bevochtiger bij te vullen met koud water. Als het reservoir leeg is schakelt de bevochtiger automatisch uit, en zal een rood LED lampje branden. De LED verlichting kan ook gedimd worden in de nachtmodus. Piano Select levert Oskar Luchtbevochtiger inclusief een Ionic Silver Cube die bacteriën in het water elemineert.

Waarom kiest piano select voor Oskar?

Wij hebben de Oskar Luchtbevochtigers ook in onze eigen muziekruimtes met piano’s en vleugels staan, en raden deze regelmatig aan klanten aan. Beter dan de hydroceel, goedkoper dan de Dampp-Chaser. Omdat de Oskar Luchtbevochtiger de gehele ruimte bevochtigd, heeft dit ook een positief effect voor uw (houten) vloeren, meubels en gezondheid!

Onderhoud oskar luchtbevochtiger

Qua onderhoud raden wij aan om de filters elke maand om te draaien. Dan gaan deze ruim een half jaar mee. Maak 1 keer per jaar de Oskar Luchtbevochtiger goed schoon met bijvoorbeeld azijn, en vervang met deze schoonmaakbeurt ook de Ionic Silver Cube. De Oskar Luchtbevochtiger heeft ook een parfum dispenser, en speciaal samengestelde geurdruppels. Deze staan niet op onze website, omdat wij het effect minimaal vinden. Mocht u dit toch willen uitproberen? Neem contact met ons op, wij hebben deze parfum druppels wel op voorraad.

Specificatie:

 • Koud luchtbevochtiger!
 • Verbruik: 6 – 18 Watt
 • Parfum dispenser
 • 2 output niveaus
 • Output: max. 300 g/h
 • Tank capaciteit: 3.5 Liter
 • Afmetingen: 290 x 246 x 246mm
 • Nacht mode (licht gedimd of licht uit)
 • Automatische uitschakeling
 • Geintegreerde hygrostaat
 • Gewicht: 3.1 kg
 • Capaciteit: 100 m3/ 40 m2
 • Handleiding in het Nederlands
 • 2 jaar garantie

Gerelateerde producten