1. Home
  2. Piano’s & vleugels
  3. Accessoires
  4. Cajons
  5. McMouthaan Music Serie B handgemaakte cajon

McMouthaan Music Serie B handgemaakte cajon

Levertijd:
Voor 15.00u besteld, dezelfde dag verzonden

Verzendkosten:
Nederland €6,95
België €9,50
Gratis bij besteding vanaf €75,-

Betaal met:
iDeal, creditcard, PayPal, Bancontact

Retourneren:
Verzending & retourneren

McMouthaan Music Serie B handgemaakte cajon

Prijs

69,9591,95 incl. 21% BTW

Omschrijving

De McMouthaan Music Serie B handgemaakte cajon is het beginnersmodel binnen de cajonseries. Met een body van 9mm en een voorblad van 3mm is het een cajon met een sprekende klank. In vergelijk met de andere series heeft dit model een vrij vlakke klank, waarbij de basklank en snareklank wat hoger in het frequentiespectrum liggen en iets scheller zijn. Ook liggen de 2 klanken dichter bij elkaar waardoor er minder variatie in klank mogelijk is. Een prima cajon voor de beginner die voor een klein bedrag wil starten met het bespelen van de cajon.

De klank van onze McMouthaan Music serie B handgemaakte cajons heeft als eigenschap dat de snareklank feller is dan de traditionele cajons. Steeds vaker worden cajons gebruikt ter vervanging van een drumstel bij bands, combo’s en muziekgroepen. Door de vollere en felle snareklank in onze cajons komt dit meer overeen met een snareklank van een snaredrum. De hoeveelheid snaregeluid is aan te passen middels een inbusschroef aan de onderkant van de cajons. Door deze strakker of losser te draaien resoneren de snarematten meer of minder mee. Iedereen heeft een eigen hardheid qua aanslag, waarbij de snaren ook anders reageren. Het stemsysteem zorgt ervoor dat u de cajon kunt afstellen naar uw aanslag.

Geschiedenis

Het begon ooit met de bouw van een cajon voor eigen gebruik. Inmiddels jaren verder volgden vele cajons. Het begint bij het uitzoeken van het hout bij de houthandel, en eindigt bij de laatste laklaag die de cajons krijgen. Het is een mooi proces waar tijd en aandacht in gestoken wordt om het beste uit elke individuele cajon te halen. We hebben een eigen uniek stemmechaniek ontwikkeld waardoor u bij elke cajon het geluid van de snaren eenvoudig kunt afstellen. Nadat de vorm en het stemmechaniek af zijn, worden ze netjes afgewerkt. De cajons worden geverfd in verschillende kleurcombinaties waarbij we vaak de nerven van het voorblad in de kleur van de kast extra naar voren laat komen.

Tussen 2016 en 2019 hadden we ons eerste een basismodel, waarvan er ruim 60 zijn gebouwd en verkocht. De afgelopen jaren hebben we veel verschillende houtsoorten, snarematten en constructiemogelijkheden uitgeprobeerd. Daarnaast hebben we veel onderzocht en kennis opgedaan. Dit alles om de beste klank voor een betaalbare prijs te krijgen. Na deze experimenten en opgedane kennis zijn we vanaf 2019 drie verschillende series gaan bouwen, met hogere kwaliteit hout, andere materialen en constructietechnieken. Hier zijn er inmiddels bijna 200 van verkocht, en deze krijgen positieve beoordelingen van klanten. Omdat er geen groothandel of winkel tussen komt, kunnen we hoge kwaliteit voor betaalbare prijzen aanbieden. Naast beginners en amateur drummers/percussionisten, weten inmiddels ook veel drummers/percussionisten uit de professionele muziekindustrie de cajons van McMouthaan Music te vinden.

Het bouwen doen we met onze hele familie in onze pianowerkplaats. Elke serie die we bouwen streven we naar een nog hogere afwerking en constantere bouwkwaliteit. Kom gerust eens langs om met ons bedrijf en producten kennis te maken!

Zoekt u een specifieke klank/reactie in een cajon, dan raden wij aan om langs te komen in onze showroom. Binnen eenzelfde serie kan de klank net iets verschillen. Ook elk meubel is net anders, en omdat we ze zelf bouwen kan een meubel soms wat oneffenheden hebben in vergelijk tot een fabrieksmatig geproduceerde cajon. Wilt u toch online bestellen en een digitale indruk vooraf? Neem contact met ons op voor een video van de beschikbare modellen.

Gerelateerde producten