1. Home
  2. Piano’s & vleugels
  3. Accessoires
  4. Bladmuziek
  5. Lesboek Niveau 1A – Alfred Basic Piano Library

Lesboek Niveau 1A – Alfred Basic Piano Library

Levertijd:
Voor 15.00u besteld, dezelfde dag verzonden

Verzendkosten:
Standaard NL €4,95
Gratis bij besteding vanaf €75,-

Betaal met:
iDeal, creditcard, PayPal, Bancontact

Retourneren:
Verzending & retourneren

Lesboek Niveau 1A – Alfred Basic Piano Library

Prijs

14,95 incl. 21% BTW

Omschrijving

Lesboek Niveau 1A van de succesvolle lesmethode Alfred Basic Piano Library. In dit lesboek wordt de basis voor een goed pianospel gelegd. Het lesboek begint met een goede speelhouding en uitleg over het pianoklavier. De eerste liedjes worden gespeeld met 2 of 3 zwarte toetsen, zonder daarbij al gelijk de notenbalk te gebruiken. Deze notatie is erg begrijpelijk voor de jonge leerling, en de zwarte toetsen zijn makkelijk om te oriënteren!

Halverwege het boek worden de G- en F-sleutel uitgelegd, en wordt er toegewerkt naar liedjes die genoteerd worden in de dubbele notenbalk. Het grootste gedeelte van de liedjes zijn gericht op samenspel, waarbij de leerlingen trapjes omhoog of omlaag speelt. Bij de meeste nummers staat ook een begeleidingspartij voor de pianoleraar genoteerd. Kenmerkend aan de Alfred Basic Piano Library is dat ook in boek 1A al bij de laatste 20 bladzijdes al liedjes worden gespeeld met 2 handen tegelijk. De linkerhand maakt de harmonieën compleet met 2 noten die tegelijk met de melodie in de rechterhand worden gespeeld. Het voordeel hiervan is dat de liedjes ook zonder begeleiding van de pianoleraar leuk klinken. Het nadeel kan zijn dat de opbouw van het niveau voor een leerling te vlot gaat.

Alfred Basic Piano Library lesboek niveau 1A is rijkelijk voorzien van sprekende illustraties. Onderdelen die onder andere in dit boek voorbij komen: Eenvoudige ritmes tot aan de kwartnoot en gepuncteerde halve noot, notenbalken en sleutels, dynamische tekens, C en G positie, kruisen en mollen, legato, intervallen tot de kwint, onvolledige maat.

Tip: Bekijk ook eens Funbook level 1A! Dit boek staat vol extra liedjes, waarbij aangegeven is bij welke bladzijde in het lesboek dit extra liedje past. Zeker bij de Alfred Basic Piano Library zijn deze extra liedjes erg prettig, omdat het niveau soms erg rap omhoog gaat.

Waarom kiest Piano Select voor de Alfred Basic Piano Library lesmethode:

  • Vlotte opbouw van moeilijkheidsgraad;
  • Liedjes worden al snel met 2 handen gespeeld, waardoor het ook leuk klinkt zonder begeleiding van een pianoleraar;
  • Grotendeels georiënteerd op volksmuziek, traditionele gospelmuziek en klassieke muziek;
  • Voorzien van leuke illustraties;
  • Al jarenlang de basis voor startende pianoleerlingen.

Gerelateerde producten