1. Home
 2. Piano’s & vleugels
 3. verkocht
 4. Rosler 108 piano

Rosler 108 piano

Rosler 108 piano

Serienummer: 70740
Bouwjaar: 1973
Staat meubel: Nieuw gelakt
Technische staat: Prima
Verkocht

1.895,00

Een leuke Rösler 108 piano uit 1973! Deze piano heeft van ons een nieuwe mat zwarte lak gekregen. Technisch is deze helemaal opnieuw afgeregeld en zijn er kleine reparaties uitgevoerd. De hamerkoppen zijn geschuurd en geïntoneerd voor een mooi gelijkmatige klank. De klank is mooi warm en vol. De speelaard is iets gewogen maar soepel. Van harte welkom om deze piano in onze showroom te komen bespelen!

Het merk Rosler Piano is opgericht in 1885 in Leipzig, Duitsland. Het bedrijf was bekend om de productie van hoogwaardige vleugels en piano’s. In de jaren 20 en 30 was Rosler een van de grootste piano-fabrikanten in Duitsland. Tijdens de oorlogsjaren was het bedrijf genoodzaakt om te helpen bij de productie van vliegtuigonderdelen en munitiekisten, waardoor de piano’s op de achtergrond kwamen te staan. In 1929 kwam er een wereldwijde crisis die ook Tsjechië hard trof en ruim 90% van de familiebedrijven in het land failliet ging. Gelukkig bleef Rösler gespaard. In 1948 werd Rösler onderdeel van een nieuw staatsbedrijf waar ook andere merken zoals Petrof, August Forster en Scholze bij werden gevoegd. De merken kregen allemaal een ander uiterlijk, maar de techniek en klanken leken erg op elkaar. De kwaliteit lag iets lager dan de vooroorlogse productie, maar het bleven piano’s waarbij gebruik werd gemaakt van hoogwaardige onderdelen. In de jaren 90 is Rösler overgenomen door Petrof, en tegenwoordig worden onder de naam Rösler voornamelijk Chinese piano’s geproduceerd.

Bij aankoop van een piano bij Piano Select kunt u kiezen uit verschillende servicepakketten. De standaard optie bij occasion piano’s is het bronzen servicepakket. In dit pakket zit onder andere: Transport, pianobank, soccles, hygrometer, luxe stofdoek. Lees hier meer over de Piano Select servicepakketten bij aankoop van een piano.

Eigenschappen
Merk: Rosler
Model: 108
Pedalen: 2
Hoogte: 108
Silent: Niet mogelijk
Afmetingen: 57 × 144 × 111 cm
Garantie: 3 jaar, uitbreidbaar tot 10 jaar (Gouden Servicepakket)
Resterende levensduur bedraagt circa 15 jaar

Optioneel silent systeem

Deze piano kan tegen een meerprijs uitgerust worden met een Silent Systeem. Met een silent piano speelt u met een hoofdtelefoon zonder uw huisgenoten of buren te storen. Schakel het silent systeem uit en u speelt weer gewoon akoestisch.

U vindt bij Piano Select de twee meest bekende merken: Yamaha en Genio. Met meer of juist minder mogelijkheden. Van goedkoop tot duur. Met het silent systeem kunt u spelen en oefenen wanneer het u uitkomt. Uw buren of uw huisgenoten hebben geen last meer van u.

Overzicht silent systemen voor inbouw

Onderstaande inbouw silent silent systemen maken elke piano tot een silent piano. Voor de totaalprijs telt u de prijs van een piano op bij de onderstaande prijzen. Met deze mogelijkheid bent u vaak veel goedkoper uit. U hoeft dan geen jonge fabrieksmatig uitgeruste U1 of U3 occasion silent piano te kopen. Kom de mogelijkheden in de showroom bekijken en beluisteren. Alles staat speelklaar opgesteld. Bezit u al een piano en wilt u deze laten ombouwen tot een silent piano? Ook dat is mogelijk!

Genoemde prijzen zijn inclusief inbouw in een piano of vleugel uit ons assortiment. Prijs op aanvraag voor inbouw in uw huidige piano.

Huurkoop

De aanschaf van deze piano is best een grote uitgave. Of misschien bent u nog niet zeker of uw kinderen na verloop van tijd nog willen doorgaan. Met het Piano Select “huurplan” kunt u deze Yamaha piano huren met recht op koop. De looptijd bedraagt 6 tot 60 maanden.

 • Gedurende de looptijd hebt u drie keuzes:
  • Keuze 1: Na de looptijd is de piano uw eigendom;
  • Keuze 2: Als u wilt stoppen kunt na de minimale looptijd van 6 maanden de huur per maand opzeggen;
  • Keuze 3: U kunt ook vervroegd kopen. De koopsom is dan het aantal openstaande termijnen maal het termijnbedrag exclusief rente (= prijs van de piano gedeeld door de looptijd in maanden). U betaalt dus geen onnodige rente.
 • U ontvangt de piano gestemd thuis.
 • De maandelijkse huurprijs is afhankelijk van de verkoopprijs, de gekozen looptijd en eventuele aanbetaling. U kunt ook een silent systeem meehuren.

Als u van dit huurplan gebruik wilt maken neemt u dan bij bezoek een geldig identiteitsbewijs en uw bankpas mee. Het huurplan wordt overigens niet bij een financiële instelling afgesloten, maar door Piano Select zelf gefinancierd. De rente is daardoor laag!